ОСТАННІ НОВИНИ

На Самбірщині відбудуться треті «Ігри нескорених»

|

Із 6 – 10 липня у гірському селі Сприня Самбірського району Львівської області, на території спортивно-туристичного оздоровчого комплексу «Прикарпаття», відбудеться військово-патріотична гра «Ігри нескорених». Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

76

Участь у змаганнях візьмуть команди учнівської молоді віком 15-18 років Самбірського, Старосамбірського, Городоцького, Мостиського, Пустомитівського, районів, а також команди міст Сватово та Слов’янська, Луганської області.

Військово-патріотична гра проводитиметься на історичному місці, де в липні 1944 року утворилася Українська Головна Визвольна Рада (УГВР). Її члени своє життя присвятили і віддали боротьбі за незалежність України. «Ігри Нескорених» приурочені 72 річниці створення УГВР.

Протягом 5 днів таборування команди змагатимуться у наступних конкуренціях: стрільба, повстанський біатлон, перетягування линви, розпалювання багаття, перегони, гирьовий спорт, армреслінг, відун, повстанська пісня. Один день змагань буде присвячений сходженню на гору Діл – повстанським історичним маршрутом, де у 1944 році діяла під старшинська школа УПА та зустрінуться з краєзнавцями Старосамбірщини.

Важливим елементом під час Ігор буде вивчення історії національно-визвольного руху українського народу під час другої світової війни – доби УПА, а також сучасної військової справи.

Для Сотні учасників табору щоденно в другій половині дня будуть відбуватись показові навчання та презентації військової справи військових частин Самбірщини: хіміків, саперів та авіаторів. Військові демонструватимуть роботу пошукових собак по виявленню замінувань. Демонструватимуть мінне озброєння та навчатимуть поводженню з вибуховими пристроями, а також демонструватимуть засоби хімічного захисту.

Авіація разом з десантниками планує продемонструвати стрибки з парашутом та методи виживання в умовах військових дій. Громадські волонтери «Білі берети» з Городоччини навчатимуть учнів тактичній медицині. Військові пригощатимуть учнівську молодь польовою кухнею.

Частина демонстрацій військових відбуватиметься 10 липня під час урочистих заходів до дня відзначення 72 річниці створення Української Головної Визвольної Ради.

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *