ОСТАННІ НОВИНИ

Минулої доби у зоні АТО загинуло двоє українських бійців, шестеро – отримали поранення

|

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 6 – отримали поранення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

мапа

Як розповів речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко  на Луганському напрямку ситуація дещо загострилася. «Як і раніше, противник веде бойові дії на південний схід від Попасної у темну пору доби. Зокрема з 22 години до півночі окупанти відкрили щільний вогонь з 82-мм мінометів. При цьому по наших позиціях було випущено 52 міни. Мінометна батарея НЗФ розгорнута у сусідньому с. Калинове, що дозволяє вести вогонь одразу у північному та західному напрямках. Від Попасної до Станиці Луганської було абсолютно спокійно», – повідомив він.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 11 ворожих обстрілів, зокрема 6 мінометних.

За словами Лисенка, після тижневого затишшя ворог активізувався на світлодарській дузі. Зокрема, наші позиції у Троїцькому неодноразово обстрілювалися з мінометів. До ведення вогню залучалися підрозділи бандформування «ЛНР», розташовані західніше Стаханова. Також низку перестрілок зафіксовано в Луганському.

«Ворог продовжує активно застосовувати важке озброєння. Минулої доби потужні мінометні обстріли російсько-окупаційних військ відбулися у всіх основних «гарячих точках» – Зайцевому, Майорську, авдіївській промзоні, підступах до Донецького аеропорту. У Новоселівці Другій, окрім мінометів, по наших військах вели вогонь ворожі снайпери. Українські війська активно ведуть вогонь у відповідь зі штатного озброєння», – зазначив він.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку було 30 ворожих обстрілів, зокрема 18 – з важкого озброєння.

Також Лисенко повідомив, що неподалік Азовського моря противник продовжує активно застосовувати заборонене озброєння. «Зокрема одразу після опівночі, НЗФ відкрили вогонь зі 152-мм гармат. Випущено 20 снарядів. Пізніше у Широкиному відбулося 2 короткотривалих мінометних обстріли. І міномети, і гармати противника розгорнуті у с. Саханка. Другою «гарячою точкою» на Маріупольському напрямку вчора була Мар’їнка, де з 20 до 22 години тривали інтенсивні перестрілки. Слід зазначити, що на передовій активізувалися ворожі снайпери», – додав він.

Також у Новогоригорівці більше двох годин противник вів вогонь з БМП. Сили АТО одразу ж відкрили вогонь у відповідь, також застосовуючи бронетехніку. Натомість у передмістях Докучаєвська вчора було абсолютно спокійно.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів, зокрема 4 – з важкого озброєння.

Фото: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *