ОСТАННІ НОВИНИ

У ВНЗ зросте кількість державних місць

|

Мінекономрозвитку збільшує держзамовлення на прийом до ВНЗ у 2016 році. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міністерства.

держзамовлення ВНЗ

На Урядовому комітеті з питань соціальної політики та гуманітарного розвитку була ухвалена пропозиція Мінекономрозвитку по збільшенню загального обсягу держзамовлення о 2016 році на 12,3%. Сьогодні це рішення має схвалити Кабінет Міністрів України.

Це означає, що загальна кількість абітурієнтів, які зможуть навчатись за державний кошт збільшиться до 272,6 тис. осіб, у тому числі за денною формою навчання – 237,9 тис. осіб, що більше на 12,3 та 10,4 відсотка затверджених на 2015 рік загальних показників.

«На нашу думку, збільшення обсягу держзамовлення – це важлива інвестиція у майбутнє України. Освіта громадян – це внесок у створення в країні «середнього класу», а ця категорія вимірюється не лише за рівнем доходів, а й за рівнем освіти та здатністю мислити та приймати рішення. Комбінація інтелектуальної та фінансової свободи призводить до появи прошарку, який стає рушієм прогресу в суспільстві. Тож сьогодні державі дуже важливо опікуватись тим, щоб діти мали змогу отримувати освіту», – пояснює заступник міністра Юлія Клименко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *