ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці нагадують пішоходам про штрафи за порушення ПДР

|

Найчастіше ДТП із вини пішоходів трапляються через перехід вулиці у невстановленому місці, а також неочікуваний вихід на дорогу. Тому правоохоронці просять пішоходів бути обережними. Про це Львівському порталу повідомили у відділі управління превентивної діяльності ГУ Національної поліції у Львівській області.

пішохід

Тож, нагадуємо, переходити проїзну частину слід по пішохідних переходах, у тому числі підземних і надземних, а у разі їх відсутності – на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч.

Пішоходам заборонено:

– раптово виходити чи вибігати на проїзну частину, у тому числі на пішохідний перехід;

– переходити дорогу поза пішохідним переходом, якщо є розділювальна смуга або дорога має чотири і більше смуг для руху в обох напрямках, а також у місцях, де встановлено огородження;

– затримуватися і зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов’язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху;

– рухатися по автомагістралі чи дорозі для автомобілів, за винятком пішохідних доріжок, місць стоянки і відпочинку.

Також заборонено допускати самостійний, без нагляду дорослих, вихід дітей дошкільного віку на проїзну частину.

У темну пору доби та за недостатньої видимості, перехожі, які йдуть проїзною частиною чи узбіччям повинні виділити себе. Найкраще це зробити за допомогою світлоповертаючих елементів на верхньому одязі та взутті.

За порушення Правил дорожнього руху пішоходами, зокрема, перехід проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортом, що наближається, а також непокору сигналам регулювання, передбачено адміністративну відповідальність – попередження або штраф.

Фото: dailylviv.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *