ОСТАННІ НОВИНИ

Олег Синютка: Головне, аби об’єднані громади не розікрали колосальний фінансовий ресурс

|

Міста обласного значення отримали колосальний фінансовий ресурс. І дуже важливо, щоби вони правильно його використали. Не розікрали, не розміняли на якісь дрібниці, а справді – інвестували у великі інфраструктурні проекти. Про це в ексклюзивному інтерв’ю Львівському порталу повідомив голова Львівської ОДА Олег Синютка, відповідаючи на питання: «Якими є перші результати децентралізації та об’єднання громад? Що пішло добре, а з чим виникли проблеми, зокрема щодо фінансування?».

50

«Найкращим прикладом, звичайно, є Львів. Не кажучи про півтора мільярди бюджету розвитку, Львів за перше півріччя має перевиконання бюджету на 300 мільйонів. Запорукою цьому є висока питома вага податку з доходів фізичних осіб, який надходить до міського бюджету.

Ті, хто прийняв рішення про децентралізацію, обов’язково виграють. Плюс Державний фонд регіонального розвитку, плюс проект Євросоюзу і Американського агентства з питань розвитку. Це – очевидно», – наголосив голова ЛОДА.

За його словами, були також допущені певні прорахунки.

«Так, ми бачимо, що дві об’єднані громади не отримують того фінансового ресурсу, який би дозволив їм бути самодостатніми. Але насправді це є добрим прикладом, тому що всім іншим ми демонструємо, що питання не лише в тому, щоб об’єднатися, а в тому, щоби створити об’єднану громаду таким чином, аби мати можливості для розвитку», – підкреслив Олег Синютка.

Детальніше читайте тут: http://portal.lviv.ua/article/2016/07/04/oleg-sinyutka-tragediyi-na-gribovitskomu-smittyezvalishhi-mozhna-bulo-uniknuti

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *