ОСТАННІ НОВИНИ

На Сході загинуло двоє українських бійців, ще десяток - поранено

|

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 10 – отримали поранення. Про це Львівському порталу повідомили в інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

мапа, 06-07

Луганський напрямок

Вчора відбулося 3 ворожих обстріли. Традиційно противник проявляв активність лише у Попаснянському районі біля с. Новоолександрівка. Окупанти відкривали вогонь в темну пору доби.

Донецький напрямок

На світлодарській дузі обстановка залишається достатньо спокійною – протягом дня противник лише декілька разів порушував режим тиші і майже не застосовував важке озброєння. Вочевидь, затишшя зумовлене заміною командира так званої «7-ї бригади» ворога – нагадуємо, що попередній очільник цього з’єднання російсько-окупаційних військ полковник ЗС РФ Алєксандр Бушуєв загинув кілька днів тому. Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

На ділянці фронту Майорськ-Зайцеве спостерігається загострення. Противник, як і раніше тримає важке озброєння у житлових кварталах на передовій, зокрема у південній частині Зайцевого та селищі шахти 6-7 (Микитівський район Горлівки), де розгорнуті батареї 82-мм та 120-мм мінометів.

Окрім того, вчора вперше за багато днів окупанти застосували реактивні установки «Град-П» (також відомі як «Партизан»). Це сталося пізно ввечері під Майорськом, де ворог здійснив 2 пуски реактивних снарядів.

Також тривають активні бойові дії в авдіївській промзоні. Протягом дня противник неодноразово вів вогонь з мінометів по наших захисниках. Стрільба велася зі сходу (район Ясинувата – Яковлівка). Майже в усіх випадках українські війська одразу ж відкривали вогонь у відповідь.

Дуже неспокійно в районі Донецького аеропорту. Ще до світанку ворог здійснив 3 потужних мінометних обстріли позиції «Шахта Бутовка». Приблизно у цей же час противник застосував 122-мм гармати, розгорнуті у Старомихайлівці. Стрільбу окупанти вели одразу по двох точках – Красногорівці та Невельському. Було випущено 18 снарядів.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 29 ворожих обстрілів, зокрема 16 – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Як раніше повідомляла розвідка, на приморському напрямку противник наростив своє мінометно-артилерійське угруповання.

Протягом дня противник обстрілював позиції українських військ з мінометів, а також 122-мм і 152-мм гармат. Аналогічна ситуація – в районі Мар’їнки та Старогнатівки, де ворог також застосовує важке озброєння. Кожен артилерійський обстріл з боку НЗФ тривав від 10 до 50 хвилин, під час кожного з них окупанти випускали приблизно від 5 до 20 снарядів. Мінометний вогонь ворога був ще потужнішим – всього за минулу добу на Маріупольському напрямку по наших позиціях було випущено понад 175 мінометних мін.

Окрім вищезазначених «гарячих точок», противник епізодично порушував режим тиші і на інших ділянках фронту. Зокрема, у Березовому близько однієї години тривала перестрілка між силами АТО та бойовиками, що контролюють Оленівку. Зазначимо, що це був єдиний збройний інцидент на Маріупольському напрямку з 11.30 до 19.30.

Всього на Маріупольському напрямку вчора відбулося 29 ворожих обстрілів, зокрема 16 – з важкого озброєння.

Втрати противника

Вчора загинуло 8 та поранено 9 окупантів зі складу так званих «3-ї бригади» (Горлівка), «11-го полку» (Макіївка), «9-го полку» (Новоазовськ), «окремого розвідувального батальйону» (Донецьк).

Найбільші втрати поніс так званий «9-й полк» російсько-окупаційних військ. Перебуваючи під сильним враження після вивезення 5 трупів та 4 важкопоранених «колег», 8 новобранців «полку» самовільно залишили передові позиції та заявили про небажання воювати.

Фото: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *