ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівській митниці «на гарячому» спіймали групу хабарників

|

За отримання неправомірної вигоди судитимуть двох митників поста «Смільниця» Львівської митниці. Про це сьогодні на брифінгу розповів військовий прокурор Львівського гарнізону Західного регіону України Владислав Савинець, передає кореспондент Львівського порталу.

1

Військовою прокуратурою Львівського гарнізону Західного регіону України скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою працівників митного поста «Смільниця» Львівської митниці у вчиненні кримінального правопорушення – одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням.

Відтак 2 березня 2016 року працівники СБУ і поліції спіймали зміну (три особи) цього митного посту під час одержання «чергової порції» неправомірної вигоди у розмірі 25 тисяч гривень. Гроші неодноразово і систематично вимагались підозрюваними від підприємця, який законно ввозив дрібні партії товару з Польщі.

Усіх трьох працівників митниці було звільнено з посад. Варто зазначити, що серед трьох митників, один обіймав керівну посаду – начальник відділу митного оформлення. Один хабарник пішов на зустріч слідству і розповів про методи та корупційні схеми їхнього об’єднання. Через це він мати меншу міру покарання і йому «світить» лише максимальний штраф та позбавлення права обіймати посаду на 2 роки. Його ж союзникам загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, конфіскація майна та позбавлення права обіймати певні посади на строк до трьох років.

У ході досудового розслідування нас дуже здивував той факт, що вказані особи поводили себе дуже цинічно та були впевнені, що не будуть показаними. Також ми прослідкували систематичність дій вказаних осіб. Вони не лише розуміли один одного з півслова, а навіть за рухами розуміли, до кого треба підійти і вимагати гроші.

Обвинувальний акт у даному кримінальному провадженні скеровано до Старосамбірського райсуду Львівської області для розгляду по суті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *