ОСТАННІ НОВИНИ

Через затори на деяких перехрестях Львова якість повітря бажає кращого, - аналіз

|

У Львові повітря, яким дихають люди на частині перехресть (особливо у центральній частині міста) цього річ стало більш забрудненим. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

смердить

Так, фахівці хімічної лабораторії КП «Адміністративно-технічне управління» звітують про результати аналізу забруднення атмосферного повітря на перехрестях Львова у IІ кварталі 2016 року.

Цьогоріч працівники хімічної лабораторії дещо скоригували перелік   перехресть (додавши 5 нових), що дало змогу повніше дослідити екологічну ситуацію у  місті.

Так, аналізи провели на 30-тьох перехрестях. Проби відбирали на тротуарі, на відстані 1-1,5 м від проїзної частини дороги.

Результати свідчать, що на 19 перехрестях міста ступінь небезпечності – слабко небезпечний, а на 11 – помірно небезпечний.

Концентрації забруднюючих речовин зросли на окремих перехрестях, зокрема:

  • вул. Франка – вул. Левицького – вул. Кн. Романа;
  • пр. Чорновола – вул. Під Дубом;
  • вул. Антоновича – вул. Бандери – вул. Русових;
  • вул. Стрийська – вул. Наукова – вул. Хуторівка;
  • вул. Шевченка – вул. Левандівська.

«У місцях скупчення  автомобілів та утворення заторів спостерігаємо перевищення таких забруднюючих речовин як вуглецю оксид та азоту діоксид», – зазначає  начальник хімічної лабораторії Ігор Гуменний.

Натомість значно покращилися показники на перехрестях:

  • вул. Городоцька – вул. Ряшівська;
  • вул. Франка – вул. Зелена.

На інших перехрестях стан забруднення коливається без істотних змін у межах від слабко до помірно небезпечного ступеню.

«З проведенням великої кількості ремонтних робіт, на вулицях міста концентрації забруднюючих речовин на деяких перехрестях зросли. Негативний вплив  має також скупчення на окремих ділянках  транспортних засобів. Спостерігаємо, що на вулицях, де  раніше були проведені ремонтні роботи, концентрації забруднюючих речовин  значно зменшилися», – додає Ігор Гуменний.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *