ОСТАННІ НОВИНИ

Важка доба у зоні АТО: троє воїнів загинуло, тринадцять – поранені

|

За минулу добу внаслідок бойових дій 3 українських військовослужбовців загинули, ще 13 – отримали поранення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

Як зазначив речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник Андрій Лисенко, на Луганському напрямку вчора в темну пору доби відбулося 2 ворожих обстріли поблизу с. Новозванівка Попаснянського району. Один з них був мінометним.

«Значно покращилася обстановка на Світлодарській дузі. Минулої доби противник лише двічі порушив режим тиші на цій ділянці фронту: біля Троїцького та Луганського. Ворог перейшов до активного застосування мінометів та гармат північніше та західніше Горлівки.  Зокрема з 2 до 5 години окупанти обстріляли з важкого озброєння Торецьк та його передмістя. Постраждали житлові квартали.Були пошкоджені приватні будинки, газова мережа та нежитловий будинок у садівничому товаристві. Постраждалих серед цивільного населення немає», – повідомив Лисенко.

За його словами, в другій половині дня найбільш активні бойові дії розгорнулися в авдіївській промзоні та на околицях Донецького аеропорту. В Авдіївці поранено цивільного. В районі Невельського мінометний обстріл з боку НЗФ тривав майже годину.По всьому фронту від Луганського до Пісок українські війська відкривали вогонь у відповідь.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку було 33 ворожих обстріли, зокрема 20 – з важкого озброєння.

Водночас, як зауважив Лисенко, на Маріупольському напрямку ворог продовжує дотримуватися тактики потужних мінометних обстрілів. Минулої доби по наших позиціях у Красногорівці, Мар’їнці та на ділянці фронту Гнутове – Широкине було випущено понад 120 мін. У Мар’їнці снаряд бойовиків влучив у приватний будинок. Зруйнована стіна, житло має численні пошкодження. Мешканці оселі не постраждали, оскільки знаходилися надворі.

«Окрім цього, противник епізодично використовує бронетехніку та ПТРК. Зазначимо, що з 11 до 18 години на передовій було абсолютно спокійно, оскільки найбільш інтенсивні бойові дії тривають перед світанком та під час вечірніх сутінків. З метою припинення вогню окупантів та захисту життя особового складу ЗСУ, українські війська неодноразово відкривали вогонь у відповідь», – зазначив він.

Абсолютна тиша встановилася в одній з найбільш «гарячих точок» на Маріупольському напрямку – поблизу Докучаєвська (ділянка фронту Березове – Новотроїцьке).Це пов’язано з візитом місії ОБСЄ, тому противник тимчасово відмовився від своїх агресивних дій.

Всього на Маріупольському напрямку відбулося 28 ворожих обстрілів, зокрема 10 – з використанням важкого озброєння.

Фото: РНБО

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *