ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові суд ув’язнив водія загиблої у ДТП дружини власника Краківського

|

Вироком Шевченківського районного суду Львова водій автомобіля, у якому загинула дружина власника Краківського ринку Руслана Кожан, визнано винним та засуджено до 5 років і 6 місяців позбавлення волі. Про це йдеться у вироку суду, передає кореспондент Львівського порталу.

1

Згідно із вироком суду, водій автомобіля «Лексус», що потрапив у ДТП, перебував у стані алкогольного сп’яніння, внаслідок чого виїхав на непроїзну частину дороги, де машина перекинулась.

Також зазначається, що на досудовому слідстві і в суді чоловік вину свою визнав повністю, у скоєному розкаявся, це дало підставу для спрощеного розгляду кримінальної справи у суді.

Після оголошення вироку, водій подав апеляцію, та Апеляційний суд не пом’якшив вирок. Зазначимо, що і чоловік загиблої вимагав у Апеляційного суду переглянути вирок, щоб збільшити термін ув’язнення.

«Перевіркою встановлено, що ОСОБА_1 вчинив необережний злочин, який законом віднесений до категорії тяжких. Протягом усього досудового слідства та судового розгляду давав визнавальні покази, визнав свою провину, розкаявся. Разом з тим, судом вірно враховано, що злочин вчинено невдовзі після звільнення з місць позбавлення волі. Сукупність цих обставин у поєднанні з тяжкістю злочину, що визначена законом, вчинення цього злочину у стані алкогольного сп’яніння, вказують на можливість виправлення ОСОБА_1 та попередження нових злочинів при обранні покарання, пов’язаного з ізоляцією від суспільства, у розмірі визначеному судом першої інстанції.

Таке покарання за своїм видом і розміром є необхідним і достатнім для виправлення обвинуваченого та попередження нових злочинів»,  – йдеться в ухвалі суду.

Варто додати, що вказаний водій вже був раніше судимий у 2008 році в Криму за грабіж.

Нагадаємо, що 8 грудня 2015 року у Брюховичах у аварії загинула дружина власника Краківського ринку та екс-депутата Львівської обласної ради Володимира Кожана.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *