ОСТАННІ НОВИНИ

Рада дала «добро» на арешт Онищенка

|

Верховна Рада України дозволила арешт народного депутата, члена групи “Воля народу” Олександра Онищенка. За відповідне рішення проголосували 263 з 226 мінімально необхідних нардепів, передає РБК-Україна.

Онищенко

Зазначимо, відповідне звернення до парламенту сьогодні надіслав генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Нагадаємо, голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що Олександр Онищенко керував схемою з незаконного продажу газу через фіктивні фірми. Статті, які інкримінуються Онищенко передбачають до 12 років ув’язнення.

Все Національне антикорупційне бюро України встановив 20 посадових осіб, причетних до розкрадання газу в період 2013-2016 років.

“На сьогоднішній день вже встановлено 20 осіб, які входили до складу злочинної організації… на сьогоднішній день проведено 37 обшуків, обшуки тривають і в Дніпропетровську, і в Києві. На сьогоднішній день вилучено понад півмільйона доларів, починається процедура арешту майна, яке перебуває у власності учасників цієї організації. На даний момент 10 з них затримані”,- заявив глава НАБ Артем Ситник.

Відзначимо також, раніше Ситник заявляв про те, що Олександр Онищенко на допитах плутається в свідченнях.

“Олександр Онищенко намагався потрапити на прийом як народний депутат, він поки що має це право. Але мені дивна позиція, коли він каже, що хтось хоче відібрати у нього бізнес, коли, будучи допитаним раніше, в цій справі, він говорив, що взагалі ніякого відношення до цих підприємств не має”, – зауважив Ситник.

Відзначимо також, раніше генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що злочинна організація Онищенко складалася з двох структурних частин. Також він назвав ряд прізвищ, які фігурують у структурах “газових схем”. Крім того, глава САП Назар Холодницький заявив про те, що проект підозри містить звинувачення за трьома статтями: звинувачення у створенні злочинної організації, легалізації коштів, отриманих злочинним шляхом, і розкрадання.

Водночас, як повідомляв Львівський портал, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив про те, що Онищенко зараз знаходиться не в Україні.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *