ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові обговорять проблеми українських сміттєзвалищ

|

Протягом 14 – 15 липня в рамках Національного форуму «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології» у Львові відбуватиметься конференція «Стан сміттєзвалищ і полігонів ТПВ в Україні: проблеми та шляхи їх розв’язання». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

сміття

За словами організаторів, метою конференції є визначення загроз для довкілля й здоров’я людини, пов’язаних з неправильним поводженням з побутовими відходами в Україні, розроблення рекомендацій для комплексного розв’язання проблеми накопичення побутових відходів на полігонах і сміттєзвалищах, сприяння співпраці органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, науки, бізнесу у напрямі ефективного використання побутових відходів як цінного енергетичного ресурсу, а також впровадження засад збалансованого розвитку в систему поводження з небезпечними й побутовими відходами.

До участі в конференції “Стан сміттєзвалищ і полігонів ТПВ в Україні: проблеми та шляхи їх розв’язання” запрошуються представники органів державної влади та місцевого самоврядування, провідні науковці та фахівці представники бізнес-структур, які працюють у сфері поводження з відходами, представники установ, які працюють у галузі екологічної безпеки та охорони навколишнього середовища, представники природоохоронних громадських організацій.

Організаторами конференції є Всеукраїнська екологічна ліга, Екологічна рециклінгова асоціація України, Центр муніципальних технологій. Варто зазначити, що конференція проводиться за сприяння Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи; Міністерства екології та природних ресурсів України та Львівської обласної державної адміністрації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *