ОСТАННІ НОВИНИ

Росія ввела додаткові обмеження на транзит українських товарів

|

Росія впровадила додаткові обмеження щодо транзиту українських товарів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

транзит

Так, вчора було оприлюднено указ президента Російської Федерації від 01.07.2016 № 319, що вносить зміни до Указу Президента РФ від 01 січня 2016 року № 1 “Про заходи щодо забезпечення економічної безпеки та національних інтересів Російської Федерації при здійсненні міжнародних транзитних перевезень вантажів з території України на територію Республіки Казахстан через територію Російської Федерації”.

«Вказаним указом запроваджуються додаткові обмеження щодо транзиту через територію РФ товарів походженням з України. Діючі обмеження транзиту по відношенню до транзиту товарів до Республіки Казахастан поширюються і на транзит до Киргизської Республіки», – йдеться у повідомленні.

Законодавчі зміни також передбачають повну заборону транзиту товарів «під ембарго».

«Вказані зміни тимчасово можуть викликати повну зупинку транзит товарів з України через територію РФ, не лише до Республіки Казахстану, Киргизької Республіки, але й до третіх країн.

Просимо врахувати зазначену інформацію при плануванні поставок товарів походженням з України транзитом через територію Російської Федерації в треті країни

Запровадження Російською Федерацією обмежень щодо транзиту товарів походженням з України є економічно та юридично необґрунтованим та очікувано призведе до штучного погіршення умов торгівлі України з третіми країнами, зокрема Центральної Азії. Дані обмеження Російської Федерації є непрозорими, невиправданими та такими, що носить дискримінаційний характер…», – йдеться у повідомленні міністерства.

Фото: konkurent.in.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *