ОСТАННІ НОВИНИ

Надра Львівщини стали відкритими для інвесторів

|

Сьогодні, 1 липня, відбулося підписання тристороннього меморандуму про співпрацю між Державною службою геології та надр України, Львівською обласною державною адміністрацією та Львівською обласною радою.Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі обласної ради Львівщини.

надра

«Ключова ціль реформ нашої галузі у максимальній відкритості та переході на європейські правила співпраці з надрокористувачами», – зазначив т.в.о. голови Державної служби геології та надр України Микола Бояркін.

За його словами, Львівська область є перспективною та цікавою для інвесторів.

«Наприклад, італійці вже мають низку проектів в Україні і хочуть розширюватися. Ми готові організувати зустріч інвесторів з представниками львівської влади. Це перша область, яка підписала такий меморандум. В подальшому заплановане таке співробітництво з Одеською, Житомирською та Дніпропетровською областями», – зауважив Микола Бояркін.

Заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк наголосив, що підписання цього меморандуму однозначно покращить співпрацю між місцевими громадами, обласною владою та Державною службою геології та надр України, яка не має своїх регіональних представництв.

«Ми як орган, який представляє інтереси місцевих громад повинні їм допомагати. Я сподіваюсь, що ми плідно попрацюємо впродовж наступних п’яти років, саме на стільки укладено меморандум», – заявив він.

Зі свого боку голова постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації ЛОР Андрій Білоус зауважив: «Питання використання надр може викликати певний соціальний резонанс, тому важливо враховувати громадську думку. Відтак підписання цього документу в процесі децентралізації є ще одним позитивним кроком, який збільшує роль місцевих громад в управлінні державою».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *