ОСТАННІ НОВИНИ

Громадський бюджет. Як львів'янам отримати кошти на власні проекти

|

На сесії Львівської міської ради затвердили Положення про громадський бюджет м. Львова. Рішення прийнято з метою забезпечення прав членів територіальної громади м. Львова на участь у самоврядуванні, керуючись ст. 64 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

громадський бюджет

«Положення було опрацьоване спільно з депутатами, з громадськими радами. Проекти будуть поділені на 2 категорії: малі проекти і великі проекти. Малі проекти – від 20 до 200 тис. грн. Великі проекти – від 200 тис. грн. до 3 млн. грн. Розподіл буде здійснюватися 60% на 40%. З 15 серпня до 15 вересня буде відбуватися збір і подача самих проектів. Якщо подаватися на малий проект, необхідно зібрати автору 25 підписів, на великий проект – 50 підписів. З 15 вересня до 1 листопада будуть відбуватися аналізи проектів. З 1 листопада буде відбуватися голосування за проект. Ми хочемо, аби результати за кожен проект були максимально відкритими, тому голосування буде показувати он-лайн результати. Ми залучаємо до реалізації проектів не лише львів’ян, але і студентів, які навчаються у Львові, і підприємців, які працюють у Львові», – зазначив Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

Фінансування громадського бюджету м. Львова проводиться за рахунок коштів міського бюджету м. Львова.

Загальний обсяг громадського бюджету м. Львова на відповідний бюджетний рік становить не менше 1% від затвердженого розміру видатків бюджету розвитку спеціального фонду міського бюджету міста Львова на той рік, у якому подаються пропозиції.

За рахунок коштів громадського бюджету м. Львова фінансуються проекти, реалізація яких можлива протягом одного бюджетного періоду.

Проекти, реалізація яких відбуватиметься за рахунок коштів громадського бюджету м. Львова, повинні стосуватись лише одного об’єкта, що належить до комунальної власності (наприклад, вулиці, парку, дороги, спортивного чи дитячого майданчика, установи: школи, поліклініки, дитячого садочку тощо).

Для подання проекту його автору необхідно заповнити бланк за формою та додати список осіб, які відповідають критеріям, визначеним у підпунктах цього Положення, які підтримують реалізацію цього проекту:

У разі подання малого проекту – необхідно подати список з 25 таких осіб з їх підписами.

У разі подання великого проекту – необхідно подати список з 50 таких осіб з їх підписами.

Проекти до громадського бюджету міста Львова можна подавати щорічно з 15 серпня до 15 вересня.

Проекти можна подати способом заповнення спеціальної форми на веб-сайті Львівської міської ради, або у паперовому вигляді через Центри надання адміністративних послуг Львівської міської ради.

Забезпечення організації розгляду проектів здійснює управління “Секретаріат ради“.

У разі, якщо проект є неповний або заповнений з помилками, відповідальна особа електронною поштою або простим поштовим відправленням повідомляє про це автора проекту з проханням надати необхідну інформацію або внести корективи протягом 7 календарних днів з дня отримання інформації про доопрацювання проекту. У разі відмови внести корективи, або якщо такі корективи не були внесені протягом 7 календарних днів з дня отримання відповідної інформації, пропозиція відхиляється.

Профільний виконавчий орган протягом 21 календарного дня з дня отримання проекту здійснює його аналіз та готує свій висновок за формою згідно з додатком до цього Положення.

Після проведеного аналізу всіх проектів управління “Секретаріат ради“ оприлюднює на веб-сайті Львівської міської ради проекти, допущені для участі у голосуванні та відхилені проекти, а також відповідні висновки профільних виконавчих органів та постійних комісій Львівської міської ради.

Проекти, допущені для участі у голосуванні, оприлюднюються з врахуванням поділу на великі та малі. Малі проекти додатково розподіляються за районним принципом.

Голосування за проекти для реалізації за рахунок коштів громадського бюджету м. Львова здійснюється через е-сервіс “Громадський бюджет Львова“. Кожен львів’янин може віддати один голос за малий проект та один голос за великий проект у кожному році.

Фото: svetlovodsk.com.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *