ОСТАННІ НОВИНИ

На «Репід Трайдент-2016» тестують «Спартанів»

|

Підрозділи Збройних Сил України, які беруть участь у міжнародному військовому навчанні «Репід Трайдент-2016», прибули на Львівщину зі своєю штатною технікою. Зокрема, десантно-штурмовий підрозділ ВДВ, оснащений сучасними бронеавтомобілями українського виробництва КрАЗ «Спартан». Про це Львівському порталу повідомили у медіа-центрі МОУ Львів.

5

У ході навчань, 29 червня, десантники отримали наказ здійснити марш на техніці у визначений район Міжнародного центру миротворчості та безпеки, де особовий склад підрозділу мав приступити до подальшого відпрацювання тактичних завдань.

4

3

Понад 100 десантників на десяти бронеавтомобілях подолали шлях за лічені хвилини. Броньовики десанту просувались дорогами полігону стрімко. До слова, машини добре йшли не лише по асфальту, але й по «грунтовці».

2

«Рухались швидко, не менше 60 кілометрів на годину, витримуючи дистанцію між машинами. Робили так, як у АТО. Десант в середині, стрільці в турелях за НСВТ, кожен контролює свій сектор, прикриває підрозділ на марші. Такі комбіновані тренування, коли свою «класність» підвищують не лише бійці підрозділу, але й водії, надзвичайно корисні. Адже від того, наскільки водій бронемашини вправляється із багатотонною машиною, залежить маневреність підрозділу. Та й життя особового складу», – розповідає 21-річний солдат Олександр Іващук, який перебував за кермом одного із бронеавтомобілів.

6

Загалом, водії досить схвально відгукуються про витвір кременчуцьких автомобілебудувальників.

7

«Раніше ми використовували для переміщення особового складу ГАЗ-66. Машини, скажімо так, з усіма «хворобами» радянського автопрому. А головне – жодного бронювання. А тут вже інша справа. От, до прикладу, у АТО в вікна мого «Спартана» влучив уламок мінометної міни. А шкло у машині – броньоване. «Попливло» трішки, але всередину жодна «залізяка» не влетіла», – повідомив десантник.

9

Боєць-десантник навів й інший приклад, коли у 2015 році у зоні АТО краківська «броня» вхопила колесом закладену диверсантами протитанкову міну. Броньована капсула «Спартана» врятувала життя екіпажу та десанту всередині машини.

Також солдати хвалили багатоцільовий всюдиход Humvee модифікації М1097А2. Українському ВПК бракує універсальних всюдиходів, які б прийшли на заміну радянським УАЗикам.

8

«Що б не злопихали росіяни з приводу «хамві», але дякуємо американцям за підтримку. Машина хороша. У експлуатації та ремонті досить невибаглива. Прохідна і з «м’яким» ходом. Сподіваємось, що наші конструктори із часом розроблять щось подібне для нашого війська – повідомив солдат Максим Яремич.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *