ОСТАННІ НОВИНИ

Допомогу на оздоровлення дітей АТОвців у Львові доводиться «виривати зубами»?

|

Дружина АТОвця Аліна Прокопчук обурена тим, що ніяк не може вибити одноразову допомогу на оздоровлення дитини. Про це жінка повідомила у мережі Facebook, передає Львівський портал.

АТО

«На початку червня Львівська міська рада опублікувала рішення про надання разової допомоги дітям бійців АТО ( йдеться про разову допомогу на оздоровлення, -Ред). Молодці, але почалися казуси з якими стикнулась і моя сім’я. По-перше, не зрозуміло, чому немає доступу безпосередньо до документу?! Відтак виникає біганина з документами, оскільки , як виявилось, зазначений перелік на сайті  не є вичерпним. Спочатку нам заявили що необхідно, щоб у бійця було не менше ніж 90 днів в зоні АТО за 2015 рік. Хм, а якщо документи подають ті, хто по об’єктивних чи суб’єктивних причинах вже не був у 2015 році на передовій? По-друге, виявляється треба довідку, що боєць на теперішній час теж перебуває в зоні АТО, і, о чудо, за тиждень часу, поки цю довідку виробляли  – виявилося, що її вже не потрібно!», – написала Аліна Прокопчук.

« І останнє – якщо боєць прописаний в іншій області… Те, що він проживає постійно у Львові вже більше 10 років, і те, що є складений акт постійного проживання, – то ніц не вартує. Клас! До речі, при подачі документів на пільгу по УБД- теж було заявлено, що оскільки місце реєстраціі не у Львові, то буде швидше за все відмовлено у пільзі! Перепрошую, а хіба інститут прописки не відмінено?! А якщо боєць з сім’єю винаймає житло, то він не має право на пільги?! Він іх не заслужив?! І яка різниця чи це у Львові чи в Хмельницьку чи в Полтаві , будь-де. Поясніть, будь ласка, мені, юристу із понад 10-річним стажем  – що це за бардак?! Чи у юристів міської ради свій бог в голові?!», – додала обурена жінка.

Водночас як повідомила у коментарі Львівському порталу керівник управління соціального захисту Львівської міськради Наталія Демкович, про цю ситуацію їй нічого не відомо.

«Виплата одноразової матеріальної допомоги на оздоровлення проводять для дітей віком від 0 до 18 років. Допомога надається дітям загиблих воїнів, учасників АТО, котрі стали інвалідами війни, мобілізованих у 2015-2016 роках, а також демобілізованих у 2016 році. Серед необхідних документів – заява, довідка про склад сім’ї, свідоцтво про народження, довідка про те, що людина має певний статус. Усі документи потрібно подавати у Центр надання послуг учасникам  бойових дій. Також треба вказати банківський рахунок, на який мають переводитися гроші. Дітям загиблих виплачуватимуть  4 тис. грн; дітям учасників АТО, котрі стали інвалідами війни, – 3 тис. грн; дітям мобілізованих і демобілізованих – 2 тис. грн», – повідомила вона.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *