ОСТАННІ НОВИНИ

Минулої доби у зоні АТО поранили чотирьох українських бійців

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 4 військовослужбовців отримали поранення. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

мапа

Як повідомив речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко,  на Луганському напрямку вчора було 3 ворожих обстріли. Всі вони відбулися надвечір на різних ділянках фронту: у Кримському, Золотому та Новозванівці. Третій був мінометним; протягом 15 хвилин по наших позиціях було випущено 28 мінометних мін.

За його словами, на Донецькому найбільш важкі бої тривають в авдіївській промзоні, де ворог веде вогонь цілодобово. Традиційно противник атакує з двох напрямків – південного (Спартак) та східного (Ясинувата). Також протягом доби окупанти неодноразово застосовували міномети, зокрема у Новгородському та на ділянці фронту Авдіївка – Красногорівка. По наших позиціях було випущено близько 120 мінометних мін. Українські війська ведуть активний вогонь у відповідь з метою припинення агресивних дій НЗФ. Всього минулої доби на Донецькому напрямку відбулося 24 обстріли, зокрема 6 – з важкого озброєння.

Що стосується Маріупольського напрямку, тут  обстановка незмінна: противник продовжує застосовувати важке озброєння, заборонене Мінськими угодами.

«Зокрема, у Новотроїцькому та Лебединському відбулися потужні артилерійські обстріли з боку НЗФ. Також неодноразово відкривали вогонь ворожі снайпери. Внаслідок агресивних дій ворога, українські війська регулярно відкривають вогонь у відповідь. Перш за все, це стосується району Докучаєвська та ділянки фронту Талаківка – Широкине. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 24 ворожих обстріли, зокрема 4 – з важкого озброєння», – зазначив Лисенко.

Фото: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *