ОСТАННІ НОВИНИ

За добу на Донбасі загинув український воїн, ще одинадцять поранено

|

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 11 – отримали поранення. Ці втрати українські війська понесли на всіх напрямках внаслідок ворожих обстрілів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

мапа

Як повідомив речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, обстановка в районі проведення АТО продовжує погіршуватися. Противник активно застосовує важке озброєння на всіх напрямках. «Мова йде про 82-мм та 120-мм міномети, 122-мм та 152-мм гармати. За підрахунками штабу, вчора по наших позиціях було випущено понад 300 мінометних мін та понад 160 снарядів. Також активно стріляють ворожі снайпери. З впевненістю можна говорити, що бойові дії ведуться на рівні серпня 2015 року. Минулої доби окупанти тричі обстріляли населені пункти під українським контролем: Авдіївку, Первомайське (з артилерії) та Водяне (з мінометів). Останній випадок відбувся у світлу пору доби та був зафіксований спостерігачами місії ОБСЄ, які тоді перебували у цьому селі», – пояснив Мотузяник.

За його словами на Луганському напрямку, вчора бойові дії велися лише у Попаснянському районі. «По лінії фронту відбулася низка мінометних та артилерійських обстрілів з боку НЗФ. Зазначимо, що ворожі батареї мінометів та 122-мм гармат розгорнуті в сусідньому с. Калинове, а 152-мм гармати – у Горлівці, що більш, ніж за 20 км від місця падіння снарядів. Така тактика стрільби свідчить про бажання окупантів приховати факти кричущого порушення Мінських домовленостей: оскільки вогонь ведеться паралельно до лінії фронту і в темну пору доби з великої відстані. Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 8 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння», – розповів він.

Водночас Мотузяник наголосив, що на Донецькому напрямку ситуація найскладніша. По всьому фронту від Зайцевого до Донецького аеропорту тривають ворожі обстріли із застосуванням всього наявного озброєння, окрім РСЗВ. Основні гарячі точки: передмістя Горлівки, авдіївська промзона, район Пісок. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 22 ворожих обстріли, причому майже всі з важкого озброєння.

Окрім цього, також тривають ворожі обстріли по всьому фронту на Маріупольському напрямку. Зокрема, противник застосовував міномети у Тарамчуку та на ділянці фронту Талаківка – Широкине. Ворожі снайпери кілька разів відкривали вогонь у Мар’їнці. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 16 ворожих обстрілів, зокрема 5 – з важкого озброєння.

Фото: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *