ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові можуть з’явитися витверезники?

|

На сайті Львівської міської ради зареєстрували петицію про відновлення витверезників або створення притулку для людей в стані алкогольного сп’яніння. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

витверезник

«Патрульні часто отримують виклики до людей, які знаходяться у не зовсім тверезому стані, досить часто поліцейські самі помічають таких осіб та намагаються надати допомогу. Зазвичай патрульні проявляють поліцейське піклування та доставляють любителів алкоголю додому. Проте гуляки не завжди можуть назвати адресу проживання або відмовляються, щоб їх везли до рідних», – йдеться у тексті петиції.

Далі там зазначають, що домашнього дебошира правоохоронці можуть затримати лише на три години для складання документів. «Потім вони змушені їх відпускати. За цей час чоловік не протверезів, і повертається додому. Там він зганяє злість на тій же дружині, яка викликала дільничого. Якщо виклик повториться – чоловіка знову заберуть на три години і знову відпустять», – наголошують автори петиції.

«Раніше осіб, яких затримували у стані алкогольного сп’яніння, доставляли у медичний витверезник. Туди поціновувачів спиртного привозили правоохоронці чи швидка допомога. У витверезнику п’яничкам надавали необхідну медичну допомогу та залишали на декілька годин у палаті тверезіти. При деяких витверезниках навіть діяв автопатруль. Проблема має вирішення: створення витверезників чи бодай притулків, куди хоча б на кілька годин можна буде відвозити людей у стані алкогольного сп’яніння там де вони зможуть отримати необхідну допомогу, і дана проблема наберає обертів», – мовиться у тексті документу.

Проголосувати за цю петицію можна тут.

Фото: 24tv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *