ОСТАННІ НОВИНИ

Слідчі нацполіції розслідують незаконність дій Садового щодо продажу землі під технопарк «Рясне-2»

|

Слідчі національної поліції розслідують незаконність дій міського голови Львова Андрія Садового щодо земельної оборудки з продажем ділянки під будівництво технопарку «Рясне-2». Про це йдеться в журналістському розслідуванні Львівського порталу «Продати не своє. Чергова земельна афера львівських чиновників на 140 мільйонів?».

земля

«Земельну ділянку площею понад 23 га спершу віддали в оренду «Сіті Парк Львів». А вже через три місяці Андрій Садовий поспішить продати її вищезгаданій фірмі. Саме цей договір купівлі-продажу між Львівською міською радою та ТзОВ «Сіті Парк Львів» – один з небагатьох документів, на якому стоїть особистий підпис Андрія Садового. І саме незаконність дій міського голови Львова щодо цієї земельної оборудки зараз розслідують слідчі нацполіції.

По-перше, Андрій Садовий примудрився «продати» інвесторам  понад 23 гектари землі, яка навіть не належить міськраді Львова. Як стало відомо з джерел в нацполіції, в результаті договору купівлі-продажу, підписаного мером Львова, з державної власності незаконно вилучено земельну ділянку, яка фактично розташована на території Рясне-Руської сільської ради.

По- друге, під час продажу даної ділянки було втричі занижено її ринкову вартість. Нормативна грошова оцінка вищезгаданої земельної ділянки становить 140 мільйонів гривень, а продали – за 52 мільйони гривень!», – йдеться в журналістському матеріалі.

На даний час Галицьке відділення поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області проводить розслідування у кримінальному проваджені (№ 12015140350000942 у Єдиному реєстрі досудових розслідувань) щодо незаконного відчуження службовими особами Львівської міської ради земельної ділянки площею 23,4913 га, розташованої на території Рясне-Руської сільської ради Яворівського району Львівської області.

1001

1002

1002а

1003

1004

«Відповідно можна без перебільшення констатувати, що вищезгадана земельна ділянка була незаконно віднесена до земель міста Львова та відповідно незаконно вибула з державної власності за заниженою вартістю в користь третіх осіб, внаслідок чого державі спричинено шкоду в особливо великих розмірах.

У цій справі слідчі вбачають ознаки кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України: зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення», – наголошується у журналістському розслідуванні Львівського порталу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *