ОСТАННІ НОВИНИ

Грибовицьке сміттєзвалище роками було золотою жилою для місцевих «бізнесменів»

|

На Грибовицькому сміттєзвалищі роками функціонували нелегальні сортувальні станції, прибуток від яких сягав у десятки тисяч гривень за добу. Про це під час прес-конференції повідомив депутат Жовківської районної ради Ігор Муравський, передає кореспондент Львівського порталу.

сміття

За його словами, про такий «бізнес» було відомо давно, та це не була першочергова проблема Грибовицького сміттєзвалища.

«Ми давно помітили це нелегальне сортування сміття. Але оскільки нас більше цікавило питання екології та здоров’я, то  ту тему ми не дуже піднімали. Оскільки сталася трагедія з провини ЛКП «Збиранка», ми тоді показали їхні масштаби сортування сміття. Там сортується окремо кольоровий метал, окремо мідь, окремо латунь, окремо пластик, окремо папір. За ніч могло виїжджати по 10-15 кілограм готового посортованого сміття. Люди заробляли вночі з 1.30 до 2.30 год… Вони кажуть: «Для чого нам інвестор? Ми маємо  від 20 до 35 тисяч заробіток на цьому, а як буде інвестор, то ми будемо отримувати 5-10 тисяч і ходити на роботу, жити під керівництвом», – розповів він.

За словами депутата, раніше на сортування сміття у Грибовичах також заробляли роми.

«Фактично люди, які займались сортуванням – це були люди зі Львова, Грибовичів, Малехова та інших найближчих сіл. Перед тим були цигани. Циганів вони вже не допускали на сортування, вони були внизу. Вони проривали собі «нори»  і сортували собі. Так що там дуже потужний і налагоджений бізнес по сортуванню», – зазначив він.

За словами І. Муравського, на таких нелегальних станціях працювало 200-300 чоловік. За ніч із території сміттєзвалища виїжджало 10-15 вантажівок зі сміттям, а відтак сторож цих фур отримував 10-15 тисяч гривень за ніч (!).

Фото: rivnepost.rv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *