ОСТАННІ НОВИНИ

Жителі Городоцької проти сміттєзвалища під їхніми вікнами

|

Жителі вулиці Городоцької, під вікнами яких влаштували полігон сміття для подальшого транспортування відходів у Київ, закликають львівську владу прибрати смердюче сміттєзвалище з під їхніх вікон та влаштувати його поза межами жилих кварталів Львова. Про це Львівському порталу повідомила мешканка вулиці Городоцької пані Олена, яка з міркувань безпеки попросила не називати її прізвища.

1007

Загалом до редакції Львівського порталу зателефонувало одразу кілька жителів прилеглих будинків, які виступили із єдиною позицією проти сміттєзвалища під їхніми вікнами.

«Ми – жителі будинків вулиці Городоцької, 276, 278 та 280 не блокуємо і не блокували вивозу сміття, як про це заявив мер Садовий (мер Львова – ред.). Однак ми наполягаємо, щоб під наші вікна не звозили сміття, бо від нього стоїть нестерпний сморід, що неможливо дихати та прочинити вікон», – обурюється пані Олена.

Люди обурені, чому влада не влаштувала перевалочний пункт для сміття поза межами міста.

«Викликали поліцію, аби з’ясувати чому під наші вікна завозять сміття. Невже не можна робити перевантаження сміття за межами жилих кварталів міста у якомусь полі? Куди подіти наших дітей, людей алергетиків чи людей похилого віку? І чому наш мер не влаштував такий перевалочний пункт сміття під своїми вікнами… Ми вимагали й вимагаємо, щоб на Городоцьку, 280 не звозили сміття. Ми маємо право на чисте довкілля, як усі львів’яни», – обурюються городяни.

Також стало відомо, що сміття на вулицю Городоцьку, 280 звозять п’ять фірм. Серед них «САТ-Львів», «АВЕ-Львів», «САНКОМ-Львів», та «ДВ-ЕКОСВІТ».

«За годину заїжджає 5 – 6 сміттєвозів. Вони скидають все на одну купу, якщо є вантажівка то його одразу кудись відправляють, але вантажівок часто немає і те сміття лежить та тхне під нашими вікнами», – додала пані Олена.

Сьогодні Львівський портал повідомляв, що львівське сміття звозять на вулицю Городоцьку, 280, де зараз розташований полігон для подальшого вивезення відходів у Київ. Водночас за словами мера Львова Андрія Садового, Львів перебуває у сміттєвій блокаді.

«Вночі пробували блокувати вивіз сміття до Києва. Розумію, що хтось взяв підряд – завалити місто. Це не виходить, то люди йдуть на крайні методи», –  заявив А. Садовий на адресу мешканців, які обурені смяттям під їхніми вікнами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *