ОСТАННІ НОВИНИ

Третина львівського сміття йде у Київ, решту «розпихають» по області

|

На вулиці Городоцькій, 280 облаштували пункт перезавантаження сміття з малих у великі машини з подальшим вивезенням у Київ. Про це сьогодні під час брифінгу повідомила заступник голови комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Ірини Маруняк, передає кореспондент Львівського порталу.

сміття

Як вона пояснила,  сміття тут не затримується. «Спершу його сюди привозять сміттєвози, потім автонавантажувачі його пересипають на великі машини, які далі їдуть до Києва», – зазначила вона.

Водночас Ірина Маруняк наголосила, щодоби у столицю відправляють десять двадцятитонних фур із львівським сміттям. «Це 220 тонн в день. Місто продукує щодня до 700 тонн, тобто одна третя йде до Києва», – зауважила вона.

Також вона додала, що решту сміття розвозять по п’яти сміттєзвалищах області, які поки погоджуються його приймати.

«За межами області приймає лише Київ, оскільки Житомир та Луцьк відмовилися. Водночас станом на сьогодні є 5 сміттєзвалищ у області, куди везуть решту сміття зі Львова. Не можу озвучувати куди саме, бо його вивіз знову можуть почати блокувати», – розповіла Ірина Маруняк.

Витрати на проїзд компенсовуватимуть з місцевого бюджету.

«За оті витрати, які несуть перевізники, буде компенсована певна сума грошей з місцевого бюджету», – каже заступник голови комісії з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Також вона пояснила, що ці вантажівки належать приватній структурі. На питання про те, хто зараз платить за переїзд львівського сміття до столиці, Ірина Маруняк відповіла: «Ці витрати несуть перевізники пропорційно до того, скільки вони мають сміття. Станом на сьогодні найбільший ринок має «АVE», також несуть «Санком», «Спецавтотранс», «Спецкомунтранс»…».

Окрім цього, Ірина Маруняк розповіла, що вчора сміттєвий пункт на Городоцькій блокували активісти. «Як на мене, це неприпустимо, бо сміття зі Львова має вивозитися…», – обурилася вона.

За її словами, подібний пункт так і не вдалося облаштувати на вулиці Пластовій. «Це відбулося через спротив громади. Очевидно, люди думали, що там будуть накопичувати сміття», – додала Ірина Маруняк.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *