ОСТАННІ НОВИНИ

Київ сам запропонував забрати собі львівське сміття, - Садовий

|

Сміття зі Львова сьогодні вивозиться у Київ та у два полігони у Львівській області. Про це заявив мер міста Андрій Садовий, повідомляє прес-служба міськради.

садовий кличко

За його словами, сміття зі Львова вивозять вчасно, лише 85 контейнерів міста є проблемними.

«На вул Городоцькій відбувається перевантаження сміття. Ми зараз возимо сміття до Києва. Львів дальше перебуває у сміттєвій блокаді. Нам блокують вивезення сміття на полігони, які є в межах області, а їх є більше 600, нам заблокували вивезення сміття в Луцьк, Житомир. Дякую пану Кличку, громаді Києва, яка протягнула руку допомоги. Тиск триває, але ті цілі, які були поставлені – завалити Львів сміттям – вони не вдались. Львів прибирається, хоча є складності. Близько 8% контейнерних майданчиків не ідеально прибираються. Якщо, наприклад, на ранок не встигли вивезти сміття, то вивозять до кінця дня. Оперативний штаб працює у цілодобовому режимі. Два рази на день збирається інформація – зранку і ввечері, перевізники працюють у посиленому режимі. Хочу подякувати усім перевізникам. Для них це звичайно є надзвичайна ситуація. Ніхто в страшному сні не міг собі подумати, що в українській державі мільйонне місто може опинитись у такій блокаді зі сторони держави»,  – розповів він.

Також міський голова розповів і про співпрацю з Єввропейським Інвестиційним Банком.

«Співпраця між банком, між міністерством у нормальному режимі. Ми є великі оптимісти. Орієнтуємось, що на кінець цього року певні об’єми робіт можна буде почати. Ми почнемо їх, в тому числі, з коштів місцевого бюджету. Мова йде в першу чергу про рекультивацію існуючого полігону. Зараз робоча група, кудли входять представники 3 інститутів, базовий інститут Гірхімпром робить коригування проекту. Найближчим часом цей відкоригований проект рекультивації буде представлений для громадськості, для обговорення. Важливо, щоб це робилось максимально публічно.

Анкету ми надіслали і відправили в Мінрегіонбуд, тут проблем нема, я в п’ятницю підписав документи», – зазначив А. Садовий.

За його словами, вивозити сміття у столицю запропонував Київ, а не Львів.

«Так, ми возимо сміття до Києва. Насправді, це для нас складно, бо це велика віддаль, але чистота в місті не підлягає жодним дискусіям. Така пропозиція поступила від Києва. Вони приймають наше сміття, в них зараз не завантажені їхні потужності. Вони частину сміття збираються спалювати. Це їхнє право, ми їх розуміємо, що є різні варіанти», – сказав він.

Згадав А.Садовий про те, що невеликий об’єм сміття розміщується  на полігонах у Львівській області.

«Це буквально 2-3 полігони. Не буду озвучувати, бо одразу йдуть блокування. Також вночі пробували блокувати вивіз сміття до Києва. Розумію, що хтось взяв підряд – завалити місто. Це не виходить, то люди йдуть на крайні методи.

Жодних змін тарифів для населення не планується і не обговорюємо», – резюмував він.

Раніше Львівський портал писав, що львівське сміття поїде спалюватись до Києва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *