ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні у Львові перебуває Держсекретар Ватикану: де його шукати

|

Сьогодні, 18 червня, о 10.00 кардинал П’єтро Паролін з Папським нунцієм та іншими єпископами відправить Служби у Латинській катедрі. Заходи, пов’язані з освяченням місця побудови парафіяльного храму, розпочнуться на іподромі. Для охочих побачити все на власні очі при курії (вул. Винниченка, 32) о 13.30 стоятимуть автобуси, які доправлять до місця подій. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

ватикан

Парафія св. Йоана Павла ІІ розташована неподалік від львівського іподрому, де 15 років тому Папа відправляв дві служби. Це було найбільше в історії України згромадження. В якості приготування до річниці цього історичного візиту нещодавно у Львові були продемонстровані реліквії і пам’ятки св. Йоана Павла (у каплиці міської ради, в церквах Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові, св. Андрія, в каплиці УКУ), а також розповідалось про його навчання.

Перша частина урочистості освячення ділянки під будівництво розпочнеться о 14.30 год на іподромі – біля хреста з папського вівтаря (вул. Стрийська, 119).

Під час урочистостей також буде відтворений запис фрагменту промови св. Йоана Павла ІІ у Львові. Опісля від іподрому учасники пройдуть вул. Стрийською до парафіяльної ділянки (Сокільники, вул. Стрийська, 6, між заправкою WOG та вул. Січових Стрільців в Сокільниках). Кардинала привітає дитина, котра народилась разом з парафією, і двоє її молодших братів. Вітатимуть також вірні з інших міст і спільнота африканських католицьких студентів. Крім каменів, принесених з греко- і римо-католицьких храмів, та з Єрусалима, кожен зможе покласти в приготовлений мур свій власний камінь, як біблійний символ своєї віри і доручення свого життя Богові.

Згодом виступлять молодіжний ансамбль, а також театральна і співоча група з євангельської церкви, котра спеціально приїде з Києва. Опісля відбудеться сімейний фестиваль – ігри, батути, орігамі. Деякі забави провадитимуть католицькі скаути.

Кардинал П’єтро Паролін вірно вказує на стиль керівництва Папи Франциска – любов і пошана до малого. Тож він освятить також територію під будівництво благодійного дому наймолодшої парафії Львова.

Офіційний візит Державного Секретаря Святого Престолу і Ватикану Кардинала П’єтро Пароліна, посланого в Україну Папою Франциском:

18 червня, субота

10:00 – Митрополича Базиліка Успіня Пресвятої Богородиці, пл. Катедральна, 1, Св. Меса (з нагоди річниці приїзду папи Йоана Павла ІІ в Україну)

13:30 – Курія (вул. Винниченка, 32), виїзд  автобусів на іподром.

Як символ віри і віддання самого себе в руки Божі, можна принести з собою камінь, котрий буде зложений у фундаменти  храму св. Йоана Павла

14:30 – іподром (вул. Стрийська, 119), спільна молитва в західному та східному обрядах, відтворення запису промови Папи з 2001 р., хресна хода по вул. Стрийській на місце освячення Хреста і ділянки.

16:00 – с. Сокільники, вул. Стрийська, 6, освячення Хрест Парафії св. Йоана Павла ІІ. Сімейний фестиваль

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *