Які райони Львівщини пасуть задніх у рейтингу соціально-економічного розвитку

|

У рейтингу районів і міст обласного значення за підсумками травня на Львівщині лідерами є Кам’янка-Бузький, Пустомитівський та Стрийський райони області. Натомість аутсайдерами є Старосамбірський, Бродівський та Дрогобицький райони. Серед міст обласного значення Львівщини рейтинг очолює Трускавець, за ним – Львів, останніми тут стали Червоноград і Борислав. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

рейтинг

За словами директора департаменту економічної політики Львівської ОДА Романа Филипіва, серед основних критеріїв у роботі райдержадміністрацій та міських виконкомів на основі яких сформовано рейтинг є охоплення дітей дошкільною освітою, заходи у народних домах, видача земельних ділянок воїнам АТО, робота ЦНАПів, звернення на лінію 112, централізований вивіз сміття. Також враховували показники статистичної та податкової звітності, зокрема, бюджет, промисловість, інвестиції, прийняте в експлуатацію житло та рівень зайнятості населення: їх прибутки та борги зі зарплати.

“За бюджетом, обсягами та динамікою надходжень лідерами є Стрийський та Пустомитівський район, натомість Турківський та Дрогобицький демонструють гірші показники”, – зазначив Роман Филипів.

Нагадаємо, що за підсумками квітня лідерами були Пустомитівський, Миколаївський та Яворівський райони області.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *