ОСТАННІ НОВИНИ

Новий прокурор Львівщини має знайти «велику рибу», - Луценко

|

Новий прокурор Львівської області Юрій Квятківський має головне завдання – зловити «велику рибку», ім’я якої не називають. Про це сьогодні, 16 червня, під час представлення нового очільника прокуратури повідомив Генпрокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент Львівського порталу.

луценко

Юрій Луценко, зокрема, пояснив свій вибір на екс-очільнику прокуратури Луганщини.

«Я прийняв рішення призначити львівським обласним прокурором  пана Квятківського Юрія. Перш за все, Закон України делегує мені відповідальність за таке призначення і право його робити.  Знаю пана Квятківського ще з роботи першого заступника голови київської міліції – він відповідав  за напрямок організованої злочинності. І ми з ним познайомилися після успішної реалізації справи київського маніяка. Потім ще декілька резонансних випадків, включно із випадком  розстрілу міліції. Знаю його як спеціаліста  саме в цьому напрямку діяльності. У 2010 році він, ніякі  всі порядні міліціонери, був звільнений і 4 роки провів поза  службою. Після Революції Гідності він був призначений на ряд посад в прокуратурі. Останні півтора року провів у Луганській області  при фронтовій зоні», – розповів Луценко.

Також він зазначив, що намагався зібрати на Юрія Квятківського компромат.

«Перед  тим, як призначати, я поспілкувався з його колегами по старій роботі, в тому числі з бійцями і офіцерами про стиль його роботи як прокурора. І це дозволяє мені зробити висновок, що це жорсткий, вольовий, дещо упертий, але наступальний працівник і керівник.

Я перевіряв і так званий компромат. Юрій Вікторович  найближчим часом оприлюднить свою декларацію, всі побачать,  що у нього є родинне помешкання за 100 км від Києва, де його чекає півтора роки дружина. Почекає і ще, поки він виконає усі завдання,які поставленні перед ним тут. Моя вимога – жодної нерухомості на території Львівської області він не може мати», – заявив Генпрокурор.

Також Луценко озвучив першочергові завдання нового прокурора.

«Завдання до нового прокурора: перше – очистити систему для відновлення довіри. Дурге – ловити «велику рибу». У риби нема прізвищ», – додав він.

Окрім того,  Юрій Луценко відповів і на претензії громадських активістів щодо призначень у прокуратуру «за спинами».

«Я чув, що громада вимагає узгоджувати з ними такі призначення. Моя відповідь: при призначенні генеральним  прокурором я не взяв  жодних зобов’язань перед жодною політичною фракцією або громадською організацією. Ніхто не може диктувати, кого я маю призначити. Але я з великою повагою ставлюся до громад. Пропоную зрозумілий алгоритм нашої діяльності:  я готовий чути і реагувати на будь-який конкретний факт, кого треба зняти.  Але не буду чути, кого треба куди призначати», – сказав Ю. Луценко.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *