ОСТАННІ НОВИНИ

На Донбасі противник зазнав численних втрат

|

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув. Двоє українських бійців отримали поранення. Про це Львівському порталу повідомили в інформаційно-аналітичному центрі РНБО.

мапа 16-06

Луганський напрямок

Тут відбулася одна короткотривала збройна провокація ворога з використанням станкового протитанкового гранатомету поблизу села Новозванівка, що на південь від Попасної.

Донецький напрямок

Інтенсивність ворожих обстрілів дещо зменшилася. У авдіївській промзоні – традиційній гарячій точці останніх тижнів – важке озброєння майже не застосовувалося. Бойовики лише пізно ввечері випустили 4 міни у бік позицій сил АТО у тому районі. Втім, ворог і надалі широко застосовує крупнокаліберні кулемети та гранатомети проти українських захисників Авдіївки.

Натомість, вчора знову спостерігалась активність НЗФ на Світлодарській дузі. По українських позиціях недалеко від селища Луганське за день випустили 60 мін калібру 120 мм. Окрім цього, ворог декілька разів відкривав вогонь з озброєння БМП.

На околицях окупованої Горлівки важке озброєння ворогом не застосовувалося. При цьому, у Троїцькому вогонь відкривав ворожий снайпер.

Всього на Донецькому напрямку було 15 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Бойова активність противника вчора була дещо меншою, ніж у попередні дні. Зокрема, зі вчорашніх 25 обстрілів, 4 приходиться на важке озброєння – міномети. Решта обстрілів та збройних провокацій проводилася зі стрілецької зброї, кулеметів та гранатометів різних систем. У Красногорівці, Мар’їнці, Гранітному та Березовому були активними снайпери противника. Також у Березовому та сусідньому з ним Новотроїцькому ворог застосовував міномети, випустивши по наших позиціях близько 20 мін.

Як повідомлялося на вчорашньому брифінгу, вчора на світанку зі сторони Старомихайлівки НЗФ відкрили вогонь з танку по житлових кварталах Красногорівки. Нагадаймо, тоді було пошкоджені 5 осель та було поранено жінку.

Втрати противника за минулу добу: 11 бойовиків загинуло та 13 отримали поранення з одразу п’яти бандформувань т.зв. «ДНР».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *