ОСТАННІ НОВИНИ

Луценко підготував документ про арешт Онищенка

|

Генпрокурор України Юрій Луценко направив до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт нардепа Олександра Онищенка. Про це він повідомив на своїй сторінці у  Facebook, передає кореспондент Львівського порталу.

Онищенко

Відповідний документ Юрій Луценко оприлюднив на своїй сторінці.

Документ

Водночас таке ж подання до Верховної Ради про арешт нардепа зробив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Як повідомляє УП, НАБУ передало в Генпрокуратуру подання про позбавлення Онищенка депутатської недоторканності.

Онищенко підозрюється у причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ “Украгазвидобування”.

Раніше повідомлялося, що НАБУ і САП просять генпрокурора Юрія Луценка підписати подання на зняття недоторканності і арешт Онищенка.

У березні НАБУ проводило обшук у приміщенні Онищенка.

Тоді НАБУ повідомляло, що обшук проводився у справі щодо реалізації природнього газу компанією “Укргазвидобування”.

Згодом Ситник повідомив, що під час обшуку приймальні одного з народних депутатів співробітники Національного антикорупційного бюро виявили дані про спроби вивести з-під арешту $150 млн екс-віце-прем’єра Сергія Арбузова.

Сам Онищенко тоді заявляв, що за кілька днів до обшуку був на допиті в НАБУ, де, за його словами, його попросили надати компромат на екс-депутата від “Народного фронту” Миколи Мартиненка, однак він відмовився це робити”.

Фото: investigator.org.ua

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *