ОСТАННІ НОВИНИ

Екс-директора Львівського бронетанкового все ще чекають нари

|

Екс-директора Львівського бронетанкового заводу Олександра Остапця, якого звинуватили у розкраданні 2 мільйонів державних коштів, усе ще можуть посадити за грати. Про це сьогодні, 16 червня. У Львові під час прес-конференції повідомив Генпрокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент Львівського порталу.

луценко

За словами Луценка, умовний термін Остапцю дали через юридичні причини.

«Колишній директор бронетанкового заводу підозрювався у  розкраданні через одну із фірм. Спочатку відбувся суд над цією фірмою, судили її за шахрайство. Раз вона шахрайка, то директор уже був жертвою шахрайства і таким чином він отримав умовний термін. Мені  здається, хтось дуже «розумно» порадив в цій справі одній і другій стороні. Я з цим не погоджусь, вважаю, що розкрадання на Львівському бронетанковому під час війни межує з мародерством і державною зрадою.  Нас чекає  апеляційний суд. Я наполягаю на тому, щоб він поставився до директора бронетанкового заводу більш суворо. Ймовірно, нам доведеться ще раз провести перевірку керівництва заводу тих часів. Я б йому не радив радіти. Матіос (Анатолій Матіос, головний військовий прокурор України- ред.)  отримав від мене зауваження, бо ця справа особисто в мене на контролі», – запевнив Генпрокурор.

Також він додав, що поки що плювати в сторону теперішнього директора заводу Романа Тиківа рано.

«Щодо справи нинішнього директора, то до нього ставляться навпаки – завчасно жорстко. Тобто люди закупили танкові двигуни – вони ще не пройшли випробувань, а вже доводять, що вони неякісні.

Якщо бронемашина «Дозор» пройде державне випробування і буде прийнята, у нього не буде проблем. Якщо не буде – визначимо, чи це конструктивна помилка, чи це зловживання», – резюмував Луценко.

Нагадаємо, що 20 травня екс-директора Львівського бронетанкового заводу засудили умовно на 3 роки за розкрадання у 2014-205 роках коштів, що були виділенні державою на ремонт військової техніки.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *