ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські активісти просять Луценка не призначати прокурора з «сумнівним минулим»

|

Представники громадських організацій Львівської області вимагають у генпрокурора Юрія Луценка не призначати нового головного прокурора Львівщини поза спинами громади. Про це йдеться у зверненні активістів, оприлюдненому Люстраційною Радою Львівщини, передає кореспондент Львівського порталу.

прокуратура

«Вчергове представники громадських організацій, що входять в Громадську Люстраційну Раду Львівщини звертаються вже до нового Генерального Прокурора України Юрія Луценка з вимогою не влаштовувати на Львівщині чергових коломийок по зміні Прокурора області. Громада Львівщини просить Вас не призначати жодного кандидата, без попреднього обговорення і погодження з громадськістю», – йдеться у повідомленні.

Також активісти наголошують на необхідності створення Кадрової комісії при прокуратурі Львівської області.

«Ми втомилися від маніпуляцій, які проводять з Львівським регіоном щодо кандидатур Прокурорів. Тільки нещодавно, нам вдалось налагодити роботу громадськості з прокуратурою, ми очікуємо на те, що Ви погодите Кадрову комісію при Прокуратурі Львівської області, що дасть змогу громадськості публічно впливати на процес призначень і можливо з цього почнеться справжній процес реформування кадрів прокуратури. Окрім того, звертаємо Вашу увагу вже не вперше на протиправні дії військової прокуратури як у Львівському регіоні так і в Україні в цілому, які призводять до того, що злочинці, які обкрадали оборонні заводи виходять на свободу, і саме військова прокуратура цьому сприяє.  Вимагаємо почути нас і не призначати ніяких нових прокурорів з сумнівним минулим», – додається у повідомленні.

Як стало відомо раніше, у Львові 16 червня Юрій Луценко представить нового прокурора області – екс-головного прокурора Луганщини Юрія Квятківського.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *