ОСТАННІ НОВИНИ

Чим дихають мешканці сіл біля Грибовицького сміттєзвалища. Результати досліджень

|

Після пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі було проведено 414 досліджень атмосферного повітря на визначення концентрації забруднюючих речовин. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила заступниця директора Львівського обласного лабораторного центру Держсанепідемслужби України Любомира Шепеленко, передає кореспондент Львівського порталу.

Грибовичі

«А саме азоту діоксину – 111 досліджень, з них 6 перевищень; вуглецю оксиду – 111 досліджень, з них 5 перевищень; ангідриду сірчистого – 111 досліджень, з них 6 перевищень; формальдегіду – 39 досліджень, не виявлено перевищень; фенолу – 39 досліджень, не виявлено перевищень; аміаку – 3 дослідження, не виявлено перевищень», – додала Любомира Шепеленко.

За її словами, ці дослідження почали проводити із 30 травня.

«Коли звалище не горить, то перевищень гранично-допустимих концентрацій у повітрі ми не виявляли. У нормальному режимі експлуатації йде забруднення поверхневої води, криниць та ґрунтів», – пояснила вона.

Такі  дослідження провели у Малехові, Збиранці, Дублянах, Малих Грибовичах  та Великих Грибовичах, а також біля тіла полігону. «Їх проводили 3,5,6 та 10 червня. Це 51 дослідження, з них 9 перевищень»,  – додала Любомира Шепеленко.

Також дослідження проводилися у п’ятьох точках у Львові (вулиця Розточчя, 168; вулиця Богдана Хмельницього,275; вулиця Хвильового 11; вулиця Джона Леннона,25; вулиця Джона Леннона, 39). «Було 99 досліджень, не виявили жодного перевищення», – констатувала Любомира Шепеленко.

Відтак Любомира Шепеленко повідомила, що про результати цих досліджень було повідомлено департамент екології та природних ресурсів та Інспекцію екологічного контролю, а також сільських голів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *