ОСТАННІ НОВИНИ

Садового закликають відзвітувати та не закривати Ратушу для львів’ян

|

Наступна сесія Львівської міської ради має відбутися 23 червня. Депутати наполягають на звіті міського голови Львова Андрія Садового по ситуації у Грибовичах і відкритості сесійних засідань.

сесія

Як зазначив у коментарі Львівському порталу депутат із «БПП «Солідарність» Петро Адамик, відповідно до регламенту наступне пленарне засідання мало б відбутися 23 червня.

«Звичайно, враховуючи те, як пройшла минула сесія, є ймовірність того, що і цю можуть зірвати. Питання звіту міського голови Львова щодо ситуації в Грибовичах буде у порядку денному йти першим», – наголосив він.

Своєю чергою «свободівець» Андріян Гутник висловив сподівання, що цього разу обійдеться без провокацій, і все пройде згідно з чинним законодавством.

«Меру міста потрібно перестати фарисействувати і все-таки пустити людей до міської ради, що у будь-якому випадку зніме напругу та наелектризованість. І найголовніше – на наступній сесії треба пом’янути хвилиною мовчання людей, які трагічно загинули, виконуючи свої професійні обов’язки на сміттєзвалищі, бо цього досі не було», – сказав депутат.

Водночас міські обранці не виключають того, що засідання сесії можуть перенести. Так, «укропівець» Ігор Зінкевич підтвердив: є інформація про те, що наступне пленарне засідання можуть перенести на 30 червня.  «Але поки що офіційно нам нічого не повідомляли», –  пояснив він.

«Будемо і далі вимагати звіту Садового по сміттєзвалищу. Треба донести до депутатського корпусу і громади те, куди рухаємося далі, щоби ми розуміли ситуацію. Бо щоразу чуємо різну інформацію – то є в нас полігон, то його нема…», – наголосив Ігор Зінкевич.

І зауважив, що депутати мусять давати слово громаді на сесійних засіданнях, бо саме вона їх обирала: «Не бачу проблем у тому, якщо на сесію прийде громадськість і схоче висловити свої думки. Адже ми, як депутати, обрані громадою і зобов’язані їх вислухати».

Як вже повідомляв Львівський портал, минулого пленарного засідання Ратушу забарикадували більше півтисячі правоохоронців і сесія була зірвана.

Фото: dailylviv.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *