ОСТАННІ НОВИНИ

На Сколівщині посадовець незаконно передала у власність 13 земельних ділянок

|

На Львівщині правоохоронці оголосили про підозру у службовій недбалості землевпоряднику сільської ради. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

земельна ділянка

Як встановили працівники Управління захисту економіки у Львівській області, за процесуального керівництва обласної прокуратури, землевпорядник однієї з сільських рад Сколівського району через службову недбалість завдала державі збитків на суму понад 3,1 мільйона гривень.

Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 та ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України, правоохоронці встановили, що 58-річна посадовець видала акти встановлення і узгодження зовнішніх меж на тринадцять земельних ділянок загальною площею 5,4 га, у які були внесені недостовірні дані.

Так, у актах було зазначено, що ділянки розташовані у межах населеного пункту, у той час як насправді вони розташовані  за цими межами, що призвело до незаконного вилучення земель з державної власності. Таким чином державі було завдано збитків на суму понад 3,1 мільйона гривень.

Землевпоряднику загрожує покарання – позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *