ОСТАННІ НОВИНИ

Минулої доби у зоні АТО поранили шістьох українських бійців

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, шестеро отримали поранення. Це сталося в районі Авдіївки та Мар’їнки.Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

АТО

На Луганському напрямку бойовики двічі стріляли зі стрілецької зброї біля села Богуславське. Ще одна збройна провокація з застосуванням гранатомету відбулася у Новозванівки. Тут також вів обстріл ворожий снайпер.

Що стосується донецького, бойовики продовжують здійснювати мінометні обстріли на ділянках, де відбувається найзапекліше протистояння. «Зокрема, це район Донецького аеропорту й Горлівської агломерації. Поблизу Авдіївки і Опитного бандформування стріляли з 82- і 120-мм мінометів, гранатометів різних модифікацій та стрілецької зброї. Також бойовики здійснили обстріл по позиціям сил АТО зі 152-мм артилерії біля шахти «Путилівської» (також відомої як «Шахта Бутовка»). З іншого боку, в районі Горлівки, продовжується вогонь з ворожих мінометів неподалік села Ленінське і Новгородського. Біля останнього бойовики також застосували зенітну установку, гранатомети та стрілецьку зброю», –  повідомив речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник

За його словами, на півдні цієї ділянки окупанти застосували артилерію поблизу села Кам’янка та стріляли з мінометів біля Красногоровки, а неподалік Новоселівки Другої зафіксована збройна провокація з застосуванням гранатометів та стрілецької зброї. Усього на цій ділянці ворог випустив 134 мінометних міни та 25 артилерійських снарядів. Також ще одна збройна провокація відбулася біля селища Луганське, що на світлодарській дузі.

Окрім цього, незаконні збройні формування тричі стріляли з мінометів біля Мар’їнки, внаслідок чого було поранено місцеву мешканку. Українські правоохоронці допомогли доправити жінку до лікарні.

«Ще мінометні обстріли з боку бойовиків відбулися у південної частині Красногоровки та в районі Талаківки. Усього окупанти випустили 34 мінометні міни.Під час інших провокацій неподалік цих населенних пунктів бойовики застосовували гранатомети та стрілецьку зброю, а біля Талаківки противник зробив постріл з БМП. Крім того, поодинокі провокації з боку бойовиків із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів були зафіксовані біля Павлополя та Славного», – зазначив Мотузяник.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *