ОСТАННІ НОВИНИ

Українець «нафарширував» автомобіль зайвою тисячею підшипників

|

Громадянин України намагався ввезти в Україну 1238 підшипників у конструктивних порожнинах автомобіля. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС у Львівській області.

3

Так, 9 червня в зону митного контролю митного поста «Рава-Руська» смугою руху «зелений коридор» з РП заїхав  легковий транспортний засіб під керуванням українця.  Під час огляду цього транспортного засобу у  митників виникла підозра щодо наявності у ньому товарів, що переміщуються з приховуванням від митного контролю.

4

Автомобіль було виведено із загального потоку та скеровано у бокс поглибленого огляду транспортних засобів. Під час поглибленого огляду з використанням технічних засобів митного контролю митники виявили металеві роликові, кулькові та інші підшипники різних торгівельних марок загальною вагою 534 кг. Частина з них була у багажному відділенні та салоні автомобіля, решта – в конструктивних порожнинах автомобіля, зокрема, в системі відтворення звуку, місці для зберігання запасного колеса та під нижньою частиною заднього сидіння.

5

Так громадянин порушив встановлений відповідно до Митного кодексу порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю, а також його дії спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з використанням спеціально виготовлених сховищ та інших засобів і способів, що утруднюють виявлення таких товарів.

Зазначені дії мають ознаки порушення  митних правил, передбачених  статтею 471 та ч.1 ст.  483 Митного кодексу України.  Товар та автомобіль вилучено. Справу скерують до суду, який і визначить покарання.

6

Фото: ДФС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *