ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові чиновника облради впіймали на «солідному» хабарі

|

Співробітники управління захисту економіки Нацполіції Львівщини затримали на хабарі чиновника комунального підприємства Львівської облради.  Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівській області.

хабар

Як встановили працівники Управління захисту економіки у Львівській області, інженер-проектувальник комунального підприємства, зловживаючи службовим становищем, вимагав та отримав від підприємця неправомірну вигоду.

Гроші у сумі 20 тисяч гривень чиновник вимагав за виготовлення та погодження технічної документації на розміщення малих архітектурних форм у межах історичної частини одного з міст Львівщини.

Правоохоронці задокументували факт одержання зловмисником першої частини коштів – 2 тисяч гривень. Згодом,  у робочому кабінеті чиновника була отримана решта суми неправомірної – 18 тисяч гривень.

Одночасно у процесі санкціонованого обшуку помешкання посадовця ще виявлено та вилучено тринадцять тисяч доларів США та 163 тисячі гривень готівкою.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Фото: поліція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *