ОСТАННІ НОВИНИ

Львів може не отримати кредит на рекультивацію Грибовичів?

|

Львівська міськрада не надала рішення для Європейського інвестиційного банку про підтримку проекту з рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Мінрегіонрозвитку.

SONY DSC

Так, листом від 28.01.2016 Мінрегіон України звернувся до усіх ОДА та листом від 03.02.2016 до міських рад щодо надання проектів, які можуть бути реалізовані у рамках «Програми розвитку муніципальної інфраструктури України» між Україною та ЄІБ».

28.02.2016 Львівська міська рада надіслала три проекти, зокрема  один, щодо удосконалення системи поводження з твердими побутовими відходами. Ідеться про проект із рекультивації Грибовицького сміттєзвалища на Львівщині та будівництво сміттєсортувального заводу.

Протягом березня 2016 року Мінрегіон опрацьовував надані пропозиції.

04.05.2016 Мінрегіон направив листи до органів місцевого самоврядування про необхідність надання підтверджень участі заявників у проектах по залученню кредитних коштів. Це – вимога ЄІБ для початку проектного фінансування.

Станом на 09.06.2016 до Мінрегіону не надходила від Львівській міськраді інформація щодо підтримки проекту «Комплексне удосконалення системи поводження з ТПВ у м. Львові».

Водночас станом на 09.06.2016 таку інформацію до Мінрегіону  надали міські ради Вінниці, Луцька, Хуста, Кіровограда, Рівного. Поінформували про прийняття відповідних рішень з Калуша, Миргорода, Олександрії.

Також потрібно зазначити, що пропозиція щодо рекультивації Грибовицького сміттєзвалища на Львівщині суперечить встановленим Європейським інвестиційним банком вимогам кредитування, наведеним у відповідній анкеті і надісланій адресатам. Зокрема, заявлена вартість проекту (близько 7 млн євро) не відповідає вимогам щодо мінімальної вартості для участі у Програмі (10 млн євро). У Львівській міській раді не розрахували показники ефективності проекту та не навели інформацію щодо спроможності обслуговувати запозичення.

Крім того, слід зазначити, що термін реалізації таких проектів – 3-5 років.

Довідка

23 липня 2015 року підписано Фінансову Угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком, якою передбачено в рамках реалізації Програми залучення кредиту для модернізації інфраструктури житлово-комунального господарства України (ратифікована в лютому поточного року.

Фото: prokhasko.wordpress.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *