ОСТАННІ НОВИНИ

У Академії сухопутних військ визначать найкращих стрілків

|

У Національній академії сухопутних військ розпочався конкурс зі стрільби та управління серед курсантів-артилеристів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Академії.

4

Як повідомляється, впродовж трьох тижнів вихованці факультету ракетних військ і артилерії Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного змагатимуться за право бути кращими за обраним фахом.

3

Згідно положення, конкурс проводиться у два етапи. Курсантів розділять на три групи – 1-го, 2-го та 3-го курсу навчання відповідно. Спершу всі вони повинні виконати комплексне теоретичне завдання, яке складається з 5 задач, що передбачають виконання заходів підготовки зі стрільби та управління вогнем. А під час 2-го етапу 12 кращих конкурсантів теоретичної частини виконуватимуть індивідуальне практичне завдання на малому артилерійському полігоні. Там вже оцінка дій військовослужбовців проводитиметься у відповідності до вимог Курсу підготовки артилерії, зокрема враховуватимуться часові показники, точність та наявність помилок у рішенні командира.

2

За словами заступника голови організаційного комітету начальника кафедри ракетних військ і артилерії  Академії полковника Сергія Свідерка,  головною метою  проведення конкурсу є підвищення професійної майстерності курсантів, розвиток у них пізнавальної активності та творчого мислення, а також підвищення якості знань майбутніми офіцерами спеціальних дисциплін.

«Таким чином ми також хочемо вшанувати пам’ять випускників нашого навчального закладу, які загинули в зоні проведення АТО, захищаючи суверенітет та незалежність нашої Батьківщини. Окрім того, сприяти підвищенню престижу професії воїна-артилериста. З цією метою, зокрема, конкурс присвячений пам’яті капітана Євгена Іванова – випускника Академії 2009 року, який зник безвісті у серпні 2014 року під час бою із російсько-окупаційними бандформуваннями біля Луганського аеропорту», – зазначив він.

1

Такий конкурс у стінах Національної академії сухопутних військ проводиться вперше.

«Проте керівництво навчального закладу вже планує організовувати його щороку, а також залучати до участі у ньому не лише вихованців вишу, але й військовослужбовців-артилеристів з інших військових частин та установ ЗС України», – додається у повідомленні.

Фото: Національна академія сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *