ОСТАННІ НОВИНИ

Інвестор сміттєпереробного заводу розповів, як його «відшили» у Садового

|

Представник зарубіжної групи інвесторів, які мали намір збудувати сміттєпереробний завод у Львові, Ніколас ван Доеверен розповів у Львові, як влада міста гралася у мовчанку і відмовилася втілити проект, що не передбачав жодних витрат з міського бюджету. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

сміття

«Наша компанія використовує найновіші технології у сміттєпереробному бізнесі в Європі. Усе сміття можна збирати в один контейнер. Нам достатньо тих технологій, які є на сміттєпереробному заводі, щоби робити сортування сміття…Так, колись сміття було нічим, але тепер це бізнес, це гроші», – пояснив він.

За його словами, 95% сміття в Україні просто закопують в землю. «У той час, у ЄС цей показник у середньому становить 37%. Проте до 2020 року Європа планує взагалі позбутися сміттєзвалищ. Це той шлях, яким має рухатися Україна, і буде…», – зазначив Ніколас ван Доеверен.

Представник групи інвесторів розповів, що переговори із львівською мерією щодо зведення сміттєпереробного заводу розпочалося десь навесні 2014 року.

«У цей час розпочалися переговори із заступником мера та його командою. Відтак завдяки Володимиру Шевчуку (Ред.– один з тодішніх заступників міського голови) вдалося перейти до наступного етапу –фінансової презентації за участі мера Львова», – розповів Ніколас ван Доеверен.

Водночас він наголосив на тому, що їхня пропозиція була дуже вигідною для Львова. «Це б нічого не коштувало бюджету Львова та не вплинуло б на тариф для мешканців».

Як пояснив Ніколас ван Доеверен, їхній завод обійшовся б у 100 млн євро, і його б можна було збудувати за 3-4 роки.

І додав, щоби звести такий завод має бути співпраця з міською владою у двох напрямках: місто має виділити земельну ділянку та дати гарантію, що буде звозити туди сміття протягом 10 років.

На питання про те, чи передбачала їхня пропозиція проведення рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, він відповів: «Наша пропозиція могла б включати і проблему Грибович…».

Також Ніколас ван Доеверен зауважив, що у Львівській міській раді не пояснили, чому їм не підходить їхній проект і переговори закінчилися незрозумілою мовчанкою.

Довідка

Ніколас ван Доеверен (Нідерланди), юрист, фінансовий менеджер і управлінець проектами з 20-річним стажем роботи у великих міжнародних компаніях. Працював, крім Нідерландів, у Китаї і Росії, з 2014-го року – в Україні. Був обраний заступником голови міської ради і головою президії міської ради голандського міста Делфт, що має майже 100 тисяч мешканців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *