ОСТАННІ НОВИНИ

У Стрию ошукали бабусю, підсунувши їй замість нових грошей клаптики газети

|

На Львівщині «працівниці банку» ошукали пенсіонерку на чималу суму. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

пенсія

Обміняти гроші, зняти порчу, переодягти дитину чи напитися води – під такими приводами шахраї входять у довіру до людей. Так, у Стрию поліцейські встановлюють особи зловмисниць, котрі «обміняли» літній жінці справжні купюри на нарізку з газетних листків.

До працівників Стрийського відділу поліції за допомогою звернулася 78-річна місцева мешканка. За словами заявниці, двоє молодих жінок, котрі представилися працівницями банку, заволоділи її заощадженнями у сумі вісім тисяч гривень.

Як встановили правоохоронці, зловмисниці зав’язали розмову з пенсіонеркою на вулиці. Представившись банківськими працівниками, вони розпитали жінку чи отримує вона пенсію та соціальну допомогу. Потім поцікавилися,  де вона зберігає свої кошти  та чи знає, що в Україні, начебто, проходить обмін купюр на нові. Жінка, не сумніваючись, що шахрайки кажуть правду, віддала їм вісім тисяч гривень, натомість отримала конверт з нарізаним папером.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією – ч.1 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці встановлюють особи зловмисниць, триває слідство.

Санкція частини першої цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *