ОСТАННІ НОВИНИ

На кордоні у Львівській області зробили окремі смуги для авто з іноземною реєстрацією

|

За шість місяців цього року державний кордон України з Республікою Польща перетнуло 8 млн громадян та 2,5 млн транспортних засобів. Про це під час прес-конференції повідомив помічник начальника західного регіонального управління Державної прикордонної служби, підполковник Володимир Шеремет, передає Львівський портал з посиланням на Львівський прес-клуб.

пункт пропуску

«Порівнянно з минулим роком, це – на 25 відсотків більше осіб та на 15 відсотків більше автомобілів», – каже він.

Для того, щоби зменшити черги, з початку року в пунктах перепуску було проведено експеримент, де розмежували смуги руху для автомобілів з іноземною та українською реєстрацією.

«Станом на сьогодні цей експеримент запроваджений у постійну дію. Тепер в Краківці і Рава-Руській є окрема смуга для автомобілів з українською реєстрацією та для автомобілів з іноземною реєстрацією. Це пов’язано з тим, що 70 відсотків автомобілів, які перетинають кордон в цих пунктах перепуску, це – автомобілі українських громадян, але з іноземною реєстрацією. Їм треба перетинати кордон щоп’ять -щодесять днів», – розповідає офіцер відділу прикордонного контролю західного регіонального управління Державної прикордонної служби, підполковник  Василь Вітровчак.

За його словами, в загальній черзі можуть стояти і українські автомобілі, які їдуть за кордон в нагальних справах. Саме для їхньої зручності й було вирішено вивести автомобілі, які проходять «пересічку», на окрему смугу.

Водночас, якщо черга велика, а людині треба швидко перетнути кордон, їй рекомендують звернутися безпосередньо до старшого прикордонних нарядів пункту перепуску.

«Саме він вирішує питання, хто може позачергово перетнути кордон. Але на це мають бути певні вагомі підстави: дитина до одного року, інваліди відповідних груп або важкохворі», – каже підполковник  Василь Вітровчак.

За словами Володимира Шеремета, зараз на кордонах є автомобільні черги.

«У середньому 150 автомобілів стоять в черзі. У нас є неофіційна інформація, що в польській митній службі відбуваються деякі зміни. І ми зауважили деяке ускладнення в перепусках. Зокрема, сьогодні на пункті перепуску «Краківець» ми спостерігали, що кількість транспортних засобів, які затверджені у меморандумі, була трохи нижчою, ніж польська сторона приймає», – пояснює він.

Фото: соцмережі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *