ОСТАННІ НОВИНИ

Область масово каже «ні» львівському сміттю

|

Щонайменше 7 міст у Львівській області відмовились приймати сміття зі Львова на свої полігони, і ця цифра щодня росте. Про це сьогодні. 7 червня, на брифінгу повідомив міський голова Андрій Садовий, передає кореспондент Львівського порталу.

сміття

За його словами, львівське сміття не їздить до таких міст:

«Велика кількість відмовилась: Броди, Мостиська ,Сокаль, Миколаїв, Самбір, Дрогобичі. Новий Розділ та інші. Є багато різних причин», – зазначив він.

Андрій Садовий вважає, що містян проти львівського сміття налаштовують активісти.

«Сьогодні ми місто прибираємо. А що буде завтра –невідомо. Ми маємо на території області 600 полігонів. І тільки ми вивозимо в якесь інше місце – зразу приїжджають невідомі особи, підбурюють людей, блокують. Домовились з іншими обласними центрами стосовно вивезення сміття за межі області. Вирішили на території очисних споруд збудувати перевалочну станцію, де з малих машин можна перевантажити сміття до великих. І тут група активістів, які  кажуть: «ми не дамо вам це зробити». І приходять старші дядьки – роздають їм гроші, і вони далі стоять»,  – сказав він.

Куди зараз вивозять сміття з території міста, мер повідомили відмовився.

«Я вам не скажу, куди зараз вивозиться львівське сміття. Бо там зразу будуть бритоголові хлопчики, які не будуть пускати машини», – зазначив він журналістам.

Додамо, наразі відомо, що сміття до Львова везуть на Радехівщину та у Червоноград.

Учора жителі Сокальщини заблокували дорогу львівському сміттю. Сьогодні з’явилась інформація про можливі «сміттєві» страйки у Буському районі.

Як раніше повідомляв Львівський портал, деякі міста категорично проти приймати сміття зі Львова, оскільки полігони області перебувають у жахливому екологічному стані і не можуть брати на себе таке навантаження. Зокрема, у Новому Роздолі та Жидачеві громада одразу висловила свою тверду позицію стосовно львівського сміття. Детальніше про це читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *