ОСТАННІ НОВИНИ

На вірність Україні присягнули близько 1500 молодих воїнів

|

У 184-ому Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ майже півтори тисячі українських воїнів склади Військову присягу на вірність українському народу. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Академії сухопутних військ.

123

125

Цього дня до Присяги були приведені молоді воїни, що були призвані на строкову службу до лав ЗС України навесні цього року, а також декілька сотень військовослужбовців-контрактників, які самі виявили бажання зі зброєю в руках боронити Україну. Всі вони зараз проходять інтенсивну військову підготовку за багатьма військово-обліковими спеціальностями на базі 184-го Навчального центру.

126

130

На урочистості з нагоди складання Військової присяги молодими воїнами прибули начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук,  голова Яворівської районної державної адміністрації Орест Хлян, голова Яворівської районної ради Володимир Сичак, представники громадськості, духовенства, а також рідні та близькі тих, хто цього дня стояв у строю.

127

«Ви даєте обіцянку бути дисциплінованими, витривалими, ініціативними, вправними воїнами. Будьте вірні своєму слову! Військове братерство українського солдата пройшло надважкі випробування у роки ІІ світової війни, загартувалось у боях на сході нашої держави в наші дні. Бережіть його, будьте гідні звання українського вояка»,  – сказав у вітальному слові генерал-лейтенант Павло Ткачук.

124

Водночас начальник Національної академії сухопутних військ закликав командирів пильно берегти нових солдатів.

«Життя молодих солдат залежить від кожного з вас. Сподіваюсь на ваш професіоналізм, батьківське ставлення до солдата, високу вимогливість і турботу про них. Допоможіть своїм товаришам не припуститись помилок, надайте дружню підтримку у їхньому становленні у колективах підрозділів», – додав він.

128

129

Після ритуалу складання Військової присяги, вояків зі словами Божого благословення освятили військові капелани отці Андрій Сіданич та Назарій Дадак.

131

133

Наприкінці урочистостей на всіх присутніх чекав музичний подарунок – дефіле військового оркестру Національної академії сухопутних військ та незабутній виступ відомої львівської співачки й волонтера Софії Федини.

134

135

До слова, того ж дня у двох інших містечках навчального центру – «Базове» та «Гвардійське» – Військову присягу на вірність українському народу склали ще понад півтисячі молодих строковиків та військовослужбовців-контрактників.

132

Фото: прес-служби АСВ

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *