ОСТАННІ НОВИНИ

У зоні АТО поранили вісьмох воїнів-захисників

|

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 8 військовослужбовців отримали поранення. Ці втрати сили АТО понесли на Донецькому напрямку (Зайцеве, Новоселівка Друга, Авдіївка) внаслідок ворожих обстрілів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі РНБО.

03-06

Як водночас зазначив речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, 1 військовослужбовець, що позавчора, 1 червня, отримав важке поранення у Зайцевому, помер в лікарні.

За його словами, на Луганському напрямку вчора відбулося 4 ворожих обстріли. «Це сталося у Станиці Луганській та Новозванівці. Здебільшого противник відкривав вогонь у темну пору доби», – додав Лисенко.

Він наголосив, на Донецькому напрямку минула доба відзначилася активним застосуванням мінометів та БМП з боку противника: «За підрахунками штабу, по наших позиціях було випущено понад 250 мінометних мін. Місця найбільш запеклих обстрілів та перестрілок: Світлодарська дуга, Зайцеве, Новоселівка Друга, Авдіївка, Опитне. Всього на Донецькому напрямку за минулу добу відбулося 14 ворожих обстрілів».

Що стосується Маріупольського напрямку, то тут вчора було найбільше ворожих обстрілів – 31, зокрема 12 – з використанням мінометів. «Бойовики ведуть вогонь майже по всьому фронту (спокійно лише на ділянці Новогнатівка – Чермалик). Зазначимо, що окупанти здебільшого стріляють у другій половині дня. Основні гарячі точки: Красногорівка, Мар’їнка, Новотроїцьке, Широкине», – зауважив Лисенко.

І водночас додав: «Вже сьогодні окупанти здійснили потужний мінометно-артилерійський обстріл Красногорівки та Мар’їнки. Пошкоджено 4 будинки, населені пункти частково знеструмлені. Вочевидь, таким чином, ворог згадує спробу невдалого штурму, що відбувся рівно рік тому. Нагадаємо, що тоді окупанти спробували посунути лінію фронту на захід та взяти Мар’їнку, але зазнали фіаско, і з ганьбою та великими втратами відступили в тил».

Фото: РНБО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *