ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські митники затримали чергову контрабанду лісу

|

Львівські митники зафіксували кілька випадків незаконного переміщення через митний кордон України лісоматеріалів на суму понад 2,6 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ДФС України у Львівській області.

Порушення встановили за результатами проведення пост-аудитної перевірки документів, які підприємці подавали для здійснення митного контролю при експорті лісоматеріалів.

Зокрема встановлено факти, коли підприємці як підставу для переміщення через митний кордон України «Лісоматеріалів обрізних, не струганих, не шліфованих, без торцевих з’єднань (заготовки для піддонів) з хвойних порід дерев» надавали для митного оформлення   сертифікати про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів, що містять неправдиві відомості щодо лісокористувача-продавця товару, найменування характеристик купленої продукції та товарно-транспортних накладних.

Незаконне переміщення лісоматеріалів здійснювали кілька  приватних підприємств  Львівщини. В основному ліс оформляли на експорт до Польщі.

Загалом за подібними фактами працівники митниці склали дев’ять протоколів про порушення митних правил. Загальна вартість лісоматеріалів, оформлених за такими документами, становить  понад  2,6 млн. грн. Справи скерують до суду, який і визначить покарання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *