ОСТАННІ НОВИНИ

Всупереч позиції «Самопомочі» відзначать 70-річчя Львівської академії мистецтв

|

Вчора Комітет з питань культури і духовності Верховної Ради підтримав постанову про відзначення на державному рівні 70-річчя Львівської національної академії мистецтв. Про це на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат Ігор Васюник, передає кореспондент Львівського порталу.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Рішення комітету – підтримати. Дякую за це Микола Княжицький, Марії Матіос, Ярославу Лесюку, Віктору Єленському… Але незрозуміла, вкотре, позиція представників фракції «Самопоміч» у ВРУ», – зауважив нардеп.

Так, за його словами, від голосування утрималася заступник голови комітету культури, представник громади Львова Ірина Подоляк.

«Я чогось не розумію… А Львів став офіційним партнером польського Вроцлава, який здобув статус «Культурна столиця Європи-2016», лише за свято пампуха, вина, шоколаду, сиру чи чого там ще? Це єдине мірило культурності Львова?!», – обурився Ігор Васюник.

Водночас він наголосив на тому, що такі постанови  про відзначення пам’ятних дат і ювілеїв на державному рівні не несуть великих фінансових витрат.

«Зазвичай, про подію розповідають в ефірах державних ЗМІ, видають подяки/грамоти, ще можуть випустити марку і пам’ятну монету…У випадку з академією мистецтв – це важливо для підтримки українських митців, для популяризації самого вишу і нашої мистецької школи, і Львова в тому числі. Цей вищий навчальний заклад готує надзвичайно талановитих фахівців образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва, дизайну, реставрації, культурології, мистецтвознавства та менеджменту мистецтва. На відзначення 70-річчя академії з’їдуться представники зі всього світу…Хоча я розумію, проведення Євро у Львові куди вигідніше. Освоїти мільйони доларів з державного бюджету – це цікавіше, звісно», – додав Ігор Васюник.

Фото: interes.lviv.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *