ОСТАННІ НОВИНИ

Потребуючим діткам подарували казку

|

Міжнародний день захисту дітей у Трускавці перетворився на грандіозне свято для понад 600 потребуючих діток із всієї Львівщини. Поринули у вир розваг та познайомилися із друзями-дельфінами змогли дітки-сироти, інтернат-вихованці, дітки з малозабезпечених сімей, дітки бійців та загиблих в АТО, дітки Героїв Небесної Сотні. Свято для малозахищених дітей на власні очі побачив й кореспондент Львівського порталу.

13f

4

5

До Дня захисту дітей готувалися масштабно. Особливих діток на свято звозили автобусами із всієї Львівської області. А щоб вони не нудилися, перед виставою на них чекало справжнє свято із казковими героями, розвагами та конкурсами.

11

12

13

13b

13c

За словами голови центру опіки сиріт, священника Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла УГКЦ Романа Прокопеця, дорослі мають допомагати дітям та не залишати їх наодинці у біді.

13k

«Я представляю Центр опіки, що працює із дітьми які опинилися у скрутних життєвих обставинах (втратили батьків – ред.), не лише зі Львова, а всієї Львівської області. Ми приїхали до Трускавця на безкоштовне запрошення організаторів заходу. Сьогодні ми привезли 280 діток – це свято для них з нагоди Дня захисту дитини…

Дорослі дуже часто винні, що діти страждають. Але ми не повинні забувати, що на нас лежить відповідальність: коли вже діти опинилися у складних життєвих обставинах чи ситуаціях, ми, дорослі, маємо звернути увагу на те, щоб не допускати подібних речей», – говорить отець Роман Прокопець.

10

За словами менеджера зі зав’язків з громадськістю та ЗМІ розважально-оздоровчого комплексу «Оскар» Світлани Радішевської, головна мета заходу – подарувати потребуючим діткам радість любов та турботу.

«Сьогодні особливий день – це День захисту дітей. У нашій державі та на Львівщині є чимало діток, які опинилися у скрутних життєвих обставинах. Саме для них ми радо зголосилися провести сьогоднішнє свято – запросили до дельфінарію та влаштували розваги і забави перед самою виставою. Програма дуже насичена та цікава – це бої сумо, стрибки на батуті, мильне шоу, аніматори, концерт, майстер-класи тощо. Дітей розважають герої «Льодяникового періоду» та феї WinX.

Загалом ідея заходу виникла, коли до нас звернулися автори соціального проекту «Сімейні вікенди», що й запропонували нам провести спільне свято для потребуючих діток. Ми ж радо погодилися та долучилися до пропозиції. Сьогодні у дельфінарії свято для 1500 діток, із них близько 600 особливих діток ми запросили безкоштовно», – повідомила вона.

13ff

13g

13i

«Сподіваємося, що наш захід подарує дітям відчуття любові та родинного тепла. Адже немає чужих дітей, усі вони діти України, тому ми маємо дарувати їм свою любов та турботу вже сьогодні, і нас обов’язково чекатиме краще майбутнє», – додала Світлана Радішевська.

13l

14c

Не стримала радісних емоцій й директор школи-інтернату №104 Наталія Балюк. Жінка запевняє, що подібні поїздки для дітей їх не лише об’єднують а роблять добрішими.

«У нашій школі навчаються дітки із особливими освітніми потребами. Сьогодні на це свято ми привезли 30 дітей. Це надзвичайна ініціатива від людей із добрим серцем. Після подібних заходів наші діти більше відчувають, що вони потрібні, а головне – стають добрішими. Такі поїздки зближують їх і вони із більшою віддачею допомагають одне одному у майбутньому», – повідомила Наталія Балюк.

14b

14f

14h

15

19

18

16

Варто додати, що всі потребуючі дітки отримали на згадку подаруночки та змогли поласувати солодощами.

21

24

23

25

28

29

33

35

37

 

36

Фото: Андрій Котенський

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *