ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині лісник «накрав» дерев на п’ять з половиною мільйонів

|

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області, за процесуального керівництва прокуратури області, викрили та припинили систему незаконних рубок деревини на території одного з державних лісогосподарських підприємств Турківського району. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

лісгосп

Під час досудового розслідування, проведеного у рамках кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України, правоохоронці встановили, що внаслідок незаконно проведених прохідних рубок та рубок рідколісся на територіях лісництв лісогосподарства було вирубано майже дві тисячі сімсот дерев.

Головному лісничому лісогосподарства правоохоронці повідомили про підозру у тому, що впродовж 2014-2015 років він через службову недбалість виписав лісорубні квитки та здійснив прохідні рубки на ділянках, де вони не були передбачені та проводитись не могли. Внаслідок таких незаконних рубок державі були завдані збитки на суму п’ять з половиною мільйонів гривень.

Санкція статті, за якою відкрито кримінальне провадження, передбачає покарання – позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *